BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ez a luxus: gigatévé 35 millióért - közel 3 méteres képátló a Sharptól

Magyarországon is elkezdte forgalmazni a világ eddigi legnagyobb képátlójúnak számító LCD tévékészülékét a Sharp - jelentette be Yoshitara Tamura, a japán cég regionális ügvezetője.

A 108 colos, vagy 2 méter 72 centiméter képátlójú televíziót tíz forint híján 35 millióért árusítja mától a Media Markt. Ennek közel a tizedéért, 3,9 millióért vehető meg a világ egyik legvékonyabb 2,3 centiméter oldalvastagságú ugyancsak a Sharp által gyártott 65 colos készüléke, az Aquos XXL. Ebből eddig világszerte ötszáz darabot adtak el.

A Sharp európai vezetői tavasszal még azt nyilatkozták a Világgazdaságnak, hogy a márka az idén mintegy 10 százalékos részesedést tervez a magyarországi tévépiacon. Az időközben kirobbant válság nyomán módosították tervüket.

Karin Korschan regionális kommunikációs vezető a VGO kérdésére azt válaszolta, hogy az idénre kitűzött célt várhatóan 2009 végére érik majd el. A világon az idén várhatóan 200 millió tévékészülék talál gazdára, ennek a fele már LCD technológiájú. Tavaly a globális LCD készülékpiac 76,5 millió darab volt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.