BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Furcsa bejelentés - Mi történik az Apple vezérével?

Steve Jobs ebben az évben nem mond beszédet a Macworld vásáron, mitöbb, az Apple bejelentette: 2009 januárjában vesznek részt utoljára az Apple rajongóit, szoftver- és kellékgyártóit összefogó kiállításon.

A vezérigazgató gyakorlott showmanként mindig váratlan fordulatokkal lepi meg a közönséget. Például hosszan mutatja be az Apple éves fejlődését, majd a pulpitust elhagyva szól vissza "egyébként nyereségesek vagyunk".

Ugyanilyen "mellékes" megjegyzésként mutatta be tavaly az új MacBook Air notebookot. Az a tény, hogy Jobs most nem vesz részt a nagy eseményen, máris elindította a vezérrel kapcsolatos találgatásokat – jelenti az AP.

A  Piper Jaffray elemzője szerint az a tény, hogy idén Philip Schiller mond beszédet Steve Jobs helyett, azt jelző, hogy az erőviszonyok lassan megváltoznak az Apple-nél. Ezt támaszthatja alá, hogy sokan Schillert tartják Jobs lehetséges utódjának.

Az Apple azzal indokolt az expóból történő visszalépést, hogy elég nyilvánossághoz jut saját termékbemutatóin is – mai az elemző szerint is igaz. Ennek ellenére a MacWorld elhagyásának híre eltörpül amellett, hogy Jobs nem tartja meg ikonikusnak tekintett beszédét. A beszéd "az édes gyermeke, amit a "nyájának" tart – fogalmazott az elemző.

Ezen kívül két másik lehetőség merül fel: az egyik, hogy az Apple ebben az évben nem fog új termékkel előállni, ezért Jobs nem vállalja egy üres beszéd megtartását. A másik, hogy a vezérigazgató, aki 2004-ben gyógyult ki a hasnyálmirigyrák egy ritka típusából ismét egészségügyi gondokkal küzd.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.