BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Adobe és Apple - Nem zökkenőmentes a kényszerű kapcsolat

Az Adobe vezére a World Economic Forum keretében ismét kénytelen volt megismételni: az iPhone és a Flash gyártói szorosan együttműködnek annak érdekében, hogy a megjelenítési módszer mobilon is működjön.

Shantanu Narayen elismerte: több hónapnyi küzdelem után sem látszik az alagút vége, ami az iPhone és a Flash "összeházasítását" illeti.

Ugyanakkor az Adobe vezére hangsúlyozta, hogy cégeik szorosan együttműködnek a megoldás kidolgozásában - "nálunk a labda, nekünk kell szerválnunk" – összegezte a helyzetet Narayen a World Economic Forumon – írja CNET a Bloombergre hivatkozva.

Utóbbi hírügynökség mindezt úgy értelmezte, hogy az Apple és az Adobe minden eddiginél erősebben koncentrál a problémára, ugyanakkor érdemes felidézni, hogy a két cég még 2008 márciusában jelentette be együttműködését ezen a téren.

Történt ez annak ellenére, hogy még korábban Steve Jobs kijelentette, hogy a Flash PC verziója túl lassú ahhoz, hogy használható legyen az iPhone-on, a mobilokhoz tervezett Flash Lite pedig nem működik a weben.

Az Adobe legutóbb novemberben jelentette be, hogy a Flash Player tízes verzióján dolgoznak, amelyet a felső kategóriás mobilokon használnának, de Kevin Lynch vezető mérnök prezentációjában nem szerepelt az iPhone. Ugyanezen alkalommal Lynch közölte: 2009-re egy milliárd Flash-képes mobiltelefont lesz majd forgalomban.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.