BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Milliárdokat spórolhatna az állam informatikai fejlesztésekkel

Korszerű informatikai megoldások alkalmazásával legalább 30-50 milliárd forintos kiadáscsökkentésre van lehetőség a 8-10 éves technológiai lemaradásban lévő közigazgatásban - mondta K. Szabó Imre, a Megatrend Zrt. elnök-vezérigazgatója kedden sajtótájékoztatón Budapesten.

Hangsúlyozta: a politika irányítói a jelenleginél hatékonyabb informatikai megoldások telepítését az ezzel járó 30-40 százalékos létszámleépítés miatt nem akarják támogatni, míg az állami cégek vezetői elsősorban az összemérhető értékelés lehetőségétől félnek.

Hozzátette: az állami irányítás néhány területén már tapasztalható pozitív változás, egyebek mellett a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium (KvVM), a Magyar Közút Kht., a Közép-Magyarországi Munkaügyi Központ, a Magyar Államkincstár a társaság hatékony működést eredményező szoftvereivel irányítja munkáját.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.