BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Minél több cég megy csődbe a válság miatt, annál jobb az Amazonnak

Az Amazon a várakozásoknál is jobb eredményeket jelentett: az internetes könyvpiac vezetője, amely mostanra számos más területre átterjeszkedett, 24 százalékkal növelte nettó profitját.

Az Amazon ezzel csatlakozott az Apple-hez azon kevés informatikai cégek sorában, amelyek a válság ellenére is növekedést produkáltak. Az internetes áruház a gyenge karácsonyi szezon alatt ingyenes házhozszállítással és akciókkal csalogatta a vevőket, a 18 százalékos forgalomnövekedés felülmúlta a Wall Street várakozásait – írja a New York Times.

A vállalat elektronikai és általános termékeinek eladásai 38 százalékkal, a média szekció eladásai 7 százalékkal növekedtek. Ez alátámaszthatja azt az elemzői véleményt, miszerint az offline riválisok, például a Circuit City csődje, illetve a többi cég nehézségei sokat segítenek az Amazonnak.

A cég részvényeinek értéke 40 százalékot emelkedett az elmúlt hónapban, a befektetők így honorálták a Kindle elektronikus könyvolvasó új változatának bevezetését. A JP Morgan elemzője szerint az Amazon ebben az évben mintegy 96 millió dolláros forgalmat generálhat a digitális könyvek, illetve az iPhone-ra fejlesztett alkalmazások eladásával.

A Kindle-üzlet igen hatékony, mivel az iSuppli kalkulációja szerint a 359 dollárért (80 ezer forint) forgalmazott készülék bekerülési ára 185 dollár (41 ezer forint).

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.