BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megúsztuk: mégsincs Budapesten gyanús eset!

H1N1 gyanús beteget szállítottak kórházba Budapesten, szerdán délután, de szerencsére nem az új vírussal fertőződött.

Az ÁNTSZ szóvivője, Ritoók Emese a Független Hírügynökségnek annyit mondott, hogy hallottak már az esetről, de egyelőre nem kívánnak nyilatkozni az ügyről - írta a Hírszerző.hu a Független Hírügynökség információjára hivatkozva.

A korábbi hírekkel ellentétben nem fekszik a Szent László Kórházban új vírussal fertőzött beteg. Egy gyanús esetet valóban vizsgáltak, de kiderült, nem fertőzött. 

A Parlament egészségügyi bizottsága felmentést adott a szaktárcának, illetve az Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézetnek (OKI) a közbeszerzési eljárás lefolytatása alól az antivirális szerek beszerzésével kapcsolatban.

Ez azt jelenti, hogy az erre a célra felhasználható összegből - amelyről múlt héten döntött a kormány - ki lehet egészíteni az influenzajárvány ellen szükséges készleteket - mondta Székely Tamás egészségügyi miniszter a szerdai kormányszóvivői tájékoztatón.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.