BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Google szerint a böngészők uralják majd a mobilokat is

Minden, mobilplatformot fejlesztő cég igyekszik a lehető legvonzóbbá tenni saját termékét a fejlesztők számára, ezt mutatja, hogy számtalan informatikai cég követi az AppStore-t létrehozó Apple példáját. A Google guruja szerint azonban rossz irányba haladnak.

Vic Gundotra, a Google tervezéssel foglalkozó alelnöke és guruja a San Franciscóban tartott Mobilbeat konferencián leszögezte: szinte mindegy, hogy a cégek milyen mobilplatformokat fejlesztenek, mivel a jövőt a webböngésző határozza meg – írja a Mashable.com. "Úgy gondoljuk, a web győzött és a következő években a böngésző lesz a meghatározó platform, ezért egyértelmű, hogy a Google ezen a területen fektet be" – mondta Gundotra.

Az biztos, hogy a keresőóriás mindent elkövetett eddig: kifejlesztette legtöbb szoftverének, így a Gmailnek és a Google Calendarnak mobil verzióját, melyek minden fontos platformon elérhetőek és akár mobil böngésző alapon is futtathatóak. Emellett a Google az Android révén rendelkezik saját mobil platformmal is.

A riválisok közül az Opera Mobile-t és az Opera Minit fejlesztő Operán, valamint a Apple-ön kívül szinte mindenki késve száll be a mobil böngésző fejlesztésbe. A Mozilla Fennec nevű szoftvere kezdeti stádiumban van, a Microsoft Internet Explorerének mobil változata pedig ugyan jelen van, de nem népszerű. A portál szerint Gundotra szavai azt jelezhetik, hogy a Google a Chrome-ot veti be a mobilpiacon.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.