A hamis sörök fogyasztásának veszélyeire hívta fel a figyelmet a China Daily-nek nyilatkozó Wei Jinsheng, a pekingi minőségellenőrzési hivatal vezető munkatársa. A szakember közlése szerint a hamisítványokat az egészségügyi előírásoknak nem megfelelő körülmények között gyártják: a hamis alkoholos italok kis műhelyekben készülnek, ahol sem a helyiség, sem a gyártási eszközök nem esnek át fertőtlenítésen a gyártás megkezdése előtt - közölte a hamisitasellen.hu.
Wei beszámolója szerint a hivatal ellenőrei a közelmúltban több közkedvelt nyugati sörmárka hamisítványaira is rábukkantak a kínai főváros legismertebb bárjainak és hoteleinek otthont adó Chaoyang kerületben. A napokban egy razzia során négy személyt értek tetten, amint Budweiser, Corona és Carlsberg márkájú sört hamisítottak. Az akció során 10 karton hamisítvány került elő.
Wei szerint a Chaoyang körzet a sörhamisítók egyik bázisa: 2007-ben egy akció során például több mint 7000 karton hamisítványra bukkantak a hatóságok.
Wei szerint a hamisítóknak relatíve könnyű dolguk van a termékeik értékesítésével, mivel több sörmárkának is meglehetősen hasonló az ízvilága, ráadásul a hamis alkohol olcsó ára miatt kereslet is van a szórakozóhelyek részéről.
Garry Lu, a Carlsberg kínai marketingrészlegének munkatársa azonban bizakodó a cég hamisítás elleni stratégiájával kapcsolatban. Mint mondta, ellenőreik rendszeresen ellenőrzik a pekingi bárok kínálatát, ezek során 2009-ben összesen 5 alkalommal bukkantak hamisítványokra.
A pekingi minőségellenőrök 2009-ben mintegy 15 alkohol-hamisítási ügyben, köztük sörök, likőrök, kínai és külföldi borok ügyében jártak el.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.