BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nehezen közelíthetők meg a fő látványosságok Budapesten

Katasztrofális állapotok uralkodnak a budapesti buszos városnézés területén a Magyarországi Idegenvezetők Szövetsége (MISZ) szerint.

„A Citadellánál évek óta gond van, a Fővám tér átépítése miatt a Nagycsarnok megközelíthetetlen, a Március 15-e téren 18 buszmegálló szűnt meg, a Parlamentnél is megszűnik ez a lehetőség, a Bazilikánál szintén büntetik a buszokat, a Hősök terénél is csak ideiglenesen engedélyezett területet jelöltek ki és a Várból is hamarosan kitiltják a buszokat” – sorolta lapunknak Bálint Zoltán.

A MISZ elnöke szerint nem lehet elvárni a nyugdíjas városnézőktől, hogy kilométereket gyalogoljanak a látványosságok között. Most minden lehetséges illetékesnek levelet írtak, amiben felhívták a figyelmet a problémára.
„Általában a lakosok érdekeire hivatkozva tiltják ki a buszokat a városból. Ilyen körülmények között viszont az lesz a történet vége, hogy kevesebb turista fog érkezni a városba, ami milliárdos károkat okoz” – mondta lapunknak Bálint Zoltán. Hozzátette: nem akarnak tüntetni, pedig lenne miért: egy osztrák idegenvezető például tízszer többet keres a magyar kollégájánál, ráadásul sok a feketén tevékenykedő idegenvezető.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.