BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Így alakul át a budapesti közlekedés májustól

Járatokat indít újra májusban a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), a 15-ös busz is hosszabb útvonalon jár.

A központ közleménye szerint csütörtökön újraindul két idényjárat, a csepeli strandfürdőhöz közlekedő 171-es és az Óbudai-szigetre közlekedő 226-os busz.

Szintén csütörtökön nyári menetrend lép életbe a D11-es, D12-es és D13-as jelzésű hajójáratokon. A D11-es vonalon az indulási időpontok változnak, míg a D12-es hajójárat csütörtöktől hétköznapokon egész nap közlekedik. A csak hétvégente járó D13-as hajó üzemideje bővül: az első hajó egy órával korábban indul, és egy rövidített útvonalú járat is közlekedik a Jászai Mari tér és a Rómaifürdő között. Az utolsó, teljes vonalon végighaladó D13-as hajó egy órával később, míg az utolsó, rövidített útvonalon közlekedő hajójárat egy, illetve másfél órával később indul el.

A Péterfy Sándor utcai kórház jobb megközelíthetősége érdekében csütörtöktől a 73-as és a 76-os, majd hétfőtől a 79-es troli útvonalán is Péterfy Sándor utca néven új megállóhelyet alakítottak ki a kórház mellett. A jelenlegi Péterfy Sándor utcai megállóhely is használatban marad, de Munkás utcaként szerepel a menetrendben. Az egyenletesebb követés érdekében csütörtöktől a 73-as és 76-os járat menetrendjében változnak az indulási időpontok is.

Május 17-től, szombattól meghosszabbított útvonalon, a Gyöngyösi utcai metróállomásig közlekedik a 15-ös autóbusz, így a Marina part térsége is elérhetővé válik közösségi közlekedéssel. Emellett 115-ös jelzéssel új járatot indítanak, amely a Boráros tér és az Árpád híd között fog közlekedni.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.