BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Magyar bort szolgálnak fel a világ egyik legjobb éttermében

Szent György-hegyről érkezett Madridba a pinot noir. A magyar bort egy ételkülönlegességgel is összepárosították már.

Azért az elég menő érzés, amikor a világ jelenlegi negyedik legjobb éttermében, a három Michelin-csillagos, madridi DiverXóban a sommelier a presztízsborsorban büszkén prezentálja a Bencze Családi Birtok 2021-es pinot noirját – írja közösségi oldalán a pincészet. Nagy siker ez a magyar boroknak.

Dabiz Muñoz From Diverxo
David Munoz, a DiverXo séfje / Fotó: NurPhoto via AFP

Egyébként egy faszénen „al dentére” grillezett tengeri uborkához kínálják, amelyet angolna-pecsenyelével és Manzanilla Pasada sherryvel glazírozva, vörösmárnából és sevillai keserű narancsból készült erőlevesben, saját zsírjával meglocsolt vöröstonhal-tatárral tálalnak.

Ha valakinél épp ez a vacsi, nyisson hozzá egy palackkal!

A Bencze Családi Birtok amúgy a Szent György-hegyen, 19 hektáron a természettel összhangot kereső organikus szemléletmódban gazdálkodik. A fiatal családi birtok tervei középpontjában régi magyar szőlőfajták kutatása, valamint a termőhely karakterét megjelenítő, természethű borok és pezsgők készítése áll – írja magáról a borászat a Vinoport.hun. Jelenleg a pinot noir mellett rajnai rizlinget, olaszrizlinget, piros és kék bakatort termesztenek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.