Azért az elég menő érzés, amikor a világ jelenlegi negyedik legjobb éttermében, a három Michelin-csillagos, madridi DiverXóban a sommelier a presztízsborsorban büszkén prezentálja a Bencze Családi Birtok 2021-es pinot noirját – írja közösségi oldalán a pincészet. Nagy siker ez a magyar boroknak.
Egyébként egy faszénen „al dentére” grillezett tengeri uborkához kínálják, amelyet angolna-pecsenyelével és Manzanilla Pasada sherryvel glazírozva, vörösmárnából és sevillai keserű narancsból készült erőlevesben, saját zsírjával meglocsolt vöröstonhal-tatárral tálalnak.
Ha valakinél épp ez a vacsi, nyisson hozzá egy palackkal!
A Bencze Családi Birtok amúgy a Szent György-hegyen, 19 hektáron a természettel összhangot kereső organikus szemléletmódban gazdálkodik. A fiatal családi birtok tervei középpontjában régi magyar szőlőfajták kutatása, valamint a termőhely karakterét megjelenítő, természethű borok és pezsgők készítése áll – írja magáról a borászat a Vinoport.hun. Jelenleg a pinot noir mellett rajnai rizlinget, olaszrizlinget, piros és kék bakatort termesztenek.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.