BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mobiltévével versenyeznek

Jól időzített a Magyar Telekom, a társaság alig több mint egy hónappal az idei labdarúgó világbajnokság rajtja előtt indította el TV GO szolgáltatását, amely lehetővé teszi, hogy előfizetői a tévé mellett okostelefonon vagy tableten is kövessék a műsorokat. A brazíliai esemény pedig jócskán felpörgette a megoldást használók számát, a távközlési cég bejelentése szerint a május eleji bevezetés után két hónappal már 70 ezernél is többen regisztráltak a szolgáltatásra. A Telekom közleménye szerint a teljes világbajnokság alatt folyamatos nőtt a TV GO felhasználók tábora, de a döntőt a vártnál is többen követték valamilyen okoseszközökön vagy számítógépen.

A társaság a jelek szerint arra törekszik, hogy a lendület a következő hónapokban is megmaradjon, hétfőn bejelentették, hogy további 18 tévécsatornával bővítik augusztusban a „többképernyős” tévézés élményét nyújtó szolgáltatást, így előfizetőik 34 csatorna programjait követhetik majd nyomon számítógépen, okostelefon vagy akár táblagépen is. A televíziós tartalmak mobiltelefonon történő megjelenítésében a hazai mobilcégek közül a Telenor járt élen, a társaság még tavaly november végén indította el MyTV szolgáltatását. A kezdeményezést használók a teszt alatt úgy nézhették a kínálatban szereplő csatornákat, hogy közben nem kellett aggódniuk az adatforgalom miatt sem. A brazíliai világbajnokság kapcsán, ahogyan az várható is volt alaposan megnőtt a mérkőzéseket valamilyen mobileszközön követők száma a Telenornál is. A társaság tapasztalatai szerint a nyitómérkőzéstől a világbajnokság hajrájáig másfélszeresére nőtt a MyTV alkalmazás által generált adatforgalom, és duplájára az aktív felhasználók száma.

Az Ericsson mobilitási jelentése szerint a következő években robbanásszerű fejlődés várható a mobil adatforgalomban globális szinten, főként a videós tartalmak megugró fogyasztása miatt. A cég adatai alapján 2014 első három hónapjában nagyobb volt az adatforgalom világszinten, mint 2011-ben az egész évben, illetve az idei első negyedév forgalma 65 százalékkal múlta felül 2013 hasonló időszakát. A társaság prognózisa szerint 2019-ben a tavalyi tízszerese lehet a mobilhálózatok adatforgalma. A megugrásban döntő szerepet játszik a videótartalmak letöltése, a videó-adatforgalom 2019-re a tavalyi 13-szorosa lesz.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.