BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

BKV-sztrájk: Tarlós a bérfejlesztés elmaradásával riogat

Ha sztrájk lesz a BKV-nál, elmaradhat a bérfejlesztés - mondta Tarlós István főpolgármester csütörtökön a TV2 Mokka című műsorában.

"A menedzsment bérajánlatát el lehet utasítani, lehet sztrájkolni, de akkor fennáll a veszélye, hogy nulla százalék bérfejlesztés lesz." Sztrájk esetén továbbá nem tudni, meddig tartható, hogy a teljes buszágazatot ki ne szervezzék - fűzte hozzá. 

Tarlós István közölte: a menedzsmentnek legutóbb volt egy minimális emelési ajánlata, és lehetséges, hogy közel a megoldás. A 3-as metró szerelvényeinek felújításáról elmondta, hogy a feladat elvégzésére két benyújtott - orosz és észt - ajánlat maradt.

A Napi Gazdaság azon információjára reagálva, miszerint a Fővárosi Közgyűlésben felmerült annak a lehetősége, hogy a Budapest Pride-nak a budapesti nagybani piacnál kellene helyet biztosítani, Tarlós István azt mondta: személyes véleménye, hogy "az egész jelenség" számára "nem természetes és visszataszító".

Mint mondta, nem "egészen" érti, mire jó a felvonulás, és attól tart, hogy "ez a dolog nem méltó az Andrássy út történelmi környezetéhez". Tarlós István hangsúlyozta, hogy mindezt kizárólag személyes véleményként mondta el, továbbá közölte: nem tudja, hogy a felvonulás áthelyezésével akar-e foglalkozni a közgyűlés.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.