BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A papírformát hozta a Ryanair

A vártnak megfelelő eredményeket tett közzé ma reggel a Ryanair. A diszkont légitársaság a 2017-es üzleti évben 2 százalékkal tudta növelni árbevételét.

A vártnak megfelelő eredményeket tett közzé ma reggel a Ryanair. A diszkont légitársaság a 2017-es üzleti évben 2 százalékkal tudta növelni árbevételét, amely 6,65 milliárd eurót tett ki. A cég nettó eredménye 6 százalékkal 1,32 milliárd euróra bővült, amely egybevágott az elemzői konszenzussal és a társaság 1,3-1,35 milliárd eurós előrejelzésével – írta reggeli elemzésében az Equilor.

A Ryanair az idei, márciussal kezdődő 2018-as pénzügyi évben további eredményjavulást vár. A nettó eredmény 1,4-1,45 milliárd dollárra emelkedhet, ez kissé pesszimistább a Bloomberg konszenzusához képest, noha a konszern hagyományosan konzervatív várakozással nyitja az adott évet.

A font értékvesztése miatt a jegyárak a lezárt évben 13 százalékkal csökkentek, melyek a 2018-as üzleti évben további 5-7 százalékkal eshetnek. A légitársaság 2017-es utasforgalma elérte a 120 millió főt, ez pedig idén 130 millió főre emelkedhet. A cég a befektetői bizalom erősítésének érdekében újabb részvény visszavásárlási programot jelentett be. A társaság 600 millió euró értékben vásárolja vissza részvényeit 2017 októberéig.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.