BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A LOT Budapest-Krakkó járatot indít

Közvetlen légi összeköttetést teremt a lengyel légitársaság, a LOT Krakkó és Budapest között. Az első járata április 28-án indul. Május 20-ig a lengyel légitársaság hetente öt járatot fog üzemeltetni az új útvonalon. Május 21-től a nyári menetrendi időszak végéig, azaz október 27-ig hetente még egy járat közlekedik majd.

„Az új krakkói útvonal nem csupán több járatot jelent a második legnagyobb lengyel városba, hanem egyben kiváló átszállási lehetőségeket is más célállomásokra, Budapesttől Chicagóig” – mondta Adrian Kubicki, a LOT kommunikációs vezetője.

Forrás: AFP/Photo by Artur Widak/NurPhoto

„Utasaink jó ideje jelezték, hogy kívánságlistájukon előkelő helyen szerepel egy közvetlen járat Krakkóba ‒ a potenciális piac több mint 30 000 utast jelent – ezért nagyon örülünk, hogy végre sikerült biztosítani számukra ezt a járatot” – mondta Kam Jandu, a Budapest Airport kereskedelmi igazgatója. “Autóval nyolc óra az út Krakkóba, repülőgéppel alig egy óra, tehát sok időt meg lehet spórolni a repüléssel” – tette hozzá.

Május 3-tól a lengyel légitársaság menetrend szerinti járatokat üzemeltet Budapest és New York, május 5-től pedig Budapest és Chicago között, ezáltal helyreállítva a Magyarország és az Egyesült Államok között évek óta szünetelő közvetlen légi összeköttetést. A LOT hetente négyszer repül majd Budapest és New York között.

Budapest jelenleg a legnagyobb európai piac közvetlen amerikai járatok nélkül. Évente több mint 165 ezer utas repül a magyar fővárosból New Yorkba és Chicagóba, átszállással. Ez májustól egy csapásra megváltozik majd. A LOT történetében ezek lesznek az első közvetlen járatok az Egyesült Államokba Lengyelországon kívülről. A lengyel légitársaság az egyik széles törzsű, hosszú távú légi járművét, egy B787 Dreamlinert Budapesten állomásoztatja majd.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.