BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Squid Game: mégsem fizet a Netflix Dél-Koreában a „Nyerd meg az életed” miatt

A Netflix manapság inkább népszerűtlen döntései miatt kerül reflektorfénybe, nem pedig az egykoron annyira csábító, olcsó ajánlataival. A streamingóriás ezúttal egy győzelmet tudhat magáénak, ugyanis hároméves pereskedés végére sikerült pontot tennie, ráadásul a végeredmény mindkét félnek jövedelmező lehet.

Még 2020-ban történt, hogy a Netflix dél-koreai irodája bepanaszolta az SK Boardband internetszolgáltatót a Szöuli Központi Kerületi Bíróságon. A streamingcég arra kérte a bíróságot, hogy erősítsék meg: nem tartozik elszámolással az internetszolgáltató felé. Az SK Broadband ugyanis azzal kereste fel a Netflixet, hogy osztozzanak a megnövekedett sávszélesség miatt fellépett pluszkiadásokon. Az internetszolgáltató szerint a növekedést az akkor megjelent Nyerd meg az életed (eredeti címén Squid Game) sorozat okozta, amely rögtön nézettségi rekordokat döntött nemcsak Dél-Koreában, hanem az egész világon – olvasható a The Verge cikkében.

Poznan,Poland,-,June,21.2021:,Tv,Television,Netflix,Logo,On
Mindkét fél reméli, hogy az együttműködéssel növelni tudják felhasználóik számát és a nyújtott szolgáltatások minőségét.
Fotó: Shutterstock

Egy évvel később az SK Broadband felkereste a streamingóriást, hogy egyezzenek meg peren kívül, és amikor a Netflix nem válaszolt a megkeresésre, az internetszolgáltató egyeztető eljárásra nyújtott be igényt a Koreai Kommunikációs Bizottságnál. Amikor ez az út is zsákutcának bizonyult, a Netflix már polgári perre vitte az ügyet.

A koreai bíróság jogosnak ítélte akkor az SK Broadband követeléseit, és 27,2 milliárd dél-koreai won, azaz nagyjából 23 millió amerikai dollár kártérítést állapított meg. 2021 óta nemigen lehetett hallani a per állapotáról, most viszont a Netflix bejelentette, hogy

vége a hároméves jogi csatározásnak, megállapodásra jutott a két cég: mindkét fél ejti a másik ellen felhozott vádakat, és a továbbiakban partnerekként fognak együtt dolgozni.

A két cég közös csomagokat fog kínálni, amelyek tartalmazzák az SK Broadband és az SK Telecom internet-előfizetéseit a Netflix szolgáltatásaival. A közlemény azt is nyilvánvalóvá teszi, hogy a cégek tervezik olyan csomagok felkínálását is, amelyekben az olcsóbb, reklámokkal megtűzdelt Netflix-előfizetés lesz elérhető. Az együttműködéssel mindkét fél reméli, hogy növelni tudják felhasználóik számát és a nyújtott szolgáltatások minőségét.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.