BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ittas volt a mozdonyvezető – 35 sérült, 500 milliós kár Prágában

Elképesztő tények derültek ki a reggeli prágai ütközésről, amelyben 35-en sérültek meg, és forintban majdnem 500 milliós kárt okozott. Az egyik mozdonyvezető lélegzetében alkoholt mutattak ki, a másik gyakorló vezetésen volt.

Prágát a sör városaként is ismerik, a szerda reggeli, sok sérülttel járó vonatbalesetben kezdődött vizsgálat mégis sokak számára elképesztő tényeket tárt fel már az első napon. Két vonat ütközött, az egyik mozdonyvezető alkoholvizsgálata pozitív lett, a másik pedig gyakorlóúton volt, amikor a baleset történt.

Daily Life In Prague
Vonatbaleset a cseh fővárosban: Prága a sörök városa, mégis kevesen gondolnánk, hogy a mozdonyvezetőnk ittas / Fotó: AFP

A vonatok a főváros Balabenka csomópontjában ütköztek össze, mégpedig azután, hogy  az egyik a piros jelzésen haladt át. Nem frontális volt az ütközés, a jármű az előtte veszteglő vonatot kapta el hátulról – idézte a Vasúti Adminisztráció szóvivőjét, Dusan Gavendát az iDNES.cz hírportál –, különben a baleset kimenetele rosszabb is lehetett volna. A sérültek száma 35, a kár több mint 31 millió korona (azaz majdnem ötszázmillió forint, vagy másképp több mint 400 ezer korsó csapolt sör ára a cseh fővárosban).

Ezek után ellenőrzik a mozdonyvezetőket

A jelentés szerint az egyik mozdonyvezető lélegzetében alkoholt mutattak ki, ezért vértesztet is végeznek, ennek eredménye még nem ismert. A baleset okozója azonban nem ő volt, hanem a másik masiniszta, aki a rendőrségtől származó információ szerint gyakorlóúton volt. 

Az egyik mozdonyvezető gyakorlaton volt. De azt nem tudom megmondani, mennyit ivott a másik, meg kell várnunk a pontosabb eredményt 

– mondta a lapnak Jan Danek rendőrségi szóvivő. 

A vasútüzemeltető Ceské dráhy a következőképpen reagált: „Kétséget kizáró megerősítés esetén azonnal megszüntetjük az alkalmazott munkaviszonyát. A mai nap eseményei után rendkívüli ellenőrzést végzünk a mozdonyvezetők közt.”

Személyvonat ütközött teherszállítóval Csehországban
2024. június 6.: A hírek szerint mintegy 300 utas tartózkodott a személyvonaton, melynek elülső része sérült meg legsúlyosabban.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.