BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
VICE-VERSA 2 - INSIDE OUT 2 (2024)

Minden idők legjövedelmezőbb animációs filmje lett az Agymanók 2: letaszította a trónról a Jégvarázst

Jégre tette az első helyezettet az Agymanók 2. A Pixar új animációs filmje brutális bevételt hozott már pár héttel a megjelenése után, így hivatalosan is minden idők legjobban jövedelmező animációs filmje a mozipénztáraknál.

Nem lesz fagyos a hangulat a Pixarnál, ugyanis az Agymanók második része már 1,462 milliárd dolláros bevételt hozott a mozipénztáraknál – írta a The Hollywood Reporter. Az animációs film a Jégvarázs 2.-t taszította le a trónról.

VICE-VERSA 2 - INSIDE OUT 2 (2024)
Agymanók
Pixar
animációs film
Fotó: Collection ChristopheL via AFP

A Disney Jégvarázs 2.-je 1,451 milliárd dollárt ért el 2019-ben. Most a második helyen áll a minden idők legjövedelmezőbb animációs filmek listáján, ezt követi az Illumination és a Universal videójáték-adaptációja, a Super Mario (1,361 milliárd dollár), a Jégyvarázs 1. (1,274 milliárd dollár), a Hihetetlen család 2. (1,242 milliárd dollár), a Minyonok (1,157 milliárd dollár), a Toy Story: Játékháború 4 (1,072 milliárd dollár) és a Gru 3. (1,032 milliárd dollár).

Az Agymanók 2. történelmi rekordja a mozipénztáraknál vitathatatlanul a szezon legnagyobb meglepetése volt, figyelembe véve a Pixar közelmúltbeli küzdelmeit.

A családok egyre inkább a streamingen várták a legújabb animációs filmeket, nem pedig a mozikban. A Pixar problémáit tovább súlyosbította, amikor három filmjét a Disney korábbi vezérigazgatója, Bob Chapek egyenesen a streamingre küldte.

Még több animációsfilm-rajongó országban be sem mutatták

Az Agymanók 2. ráadásul még nem is debütált Japánban, ahol az előrejelzések nagyon pozitívak (Dél-Koreában több mint 55 millió dollárt keresett, ami elképesztő összeg, a Disney pedig hasonlót vár a felkelő nap országában is). Ázsiában, Európában és Észak-Amerikában a filmet nemcsak a családok nézik, hanem a tinédzserek és fiatalabb felnőttek is, akikben az első, 2015-ben bemutatott Agymanók megtekintése mély nyomott hagyott.

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.