BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
A Bécs–Schwechati nemzetközi repülőtér váróterme az év legjobbja.

Gyógyfürdő, golfpálya, játékterem – mindezek repülőtéri szolgáltatások

Elképesztő, hogy milyen szolgáltatásokat nyújtanak a repülőterek luxusvárótermei. Repülőtéri luxusszolgáltatásként igénybe vehető virtuális golfpálya, de gyógyfürdő és szabadtéri medence is a nemzetközi légikikötőkben.

Az utazási ágazat sok tekintetben visszatért a Covid–19-járvány előtti számokhoz. A légitársaságok azonban továbbra is azt tanácsolják az utasoknak, hogy több órával korábban érkezzenek a repülőterekre, csakúgy, mint a pandémia idején. Így általánossá vált, hogy az utasok sok időt töltenek a reptereken, ahol Christopher Evans, a várótermeket üzemeltető Priority Pass cég vezérigazgatója szerint a luxusvárótermek „a nyugalom szigetei a stresszes repülőtéri környezetben”.

A Minneapolis–Saint Paul nemzetközi repülőtér várótermében golfozni is lehet.
A Minneapolis–Saint Paul nemzetközi repülőtér várótermében golfozni is lehet / Fotó: MSP Airport

A repülőtéri luxusvárótermek csendes helyet biztosítanak a munkához és a pihenéshez

Az Euronews a Priority Pass egy frissen közzétett kutatásáról ír, amelyben 11 országban összesen 8500 utazót kérdeztek az utazási szokásairól. Ebből kiderült, hogy a válaszadók több mint harmada nehezen kapcsol ki teljesen a szürke hétköznapokból az utazása során. Ezt jelentősen befolyásolja, hogy sokan, pontosabban az utazók 62 százaléka tart a felszállás előtti problémáktól.

Robot bartender készíti az italokat a mexikói Felipe Angeles International reptér várótermében / Fotó: CAFE X

Az utasok 53 százaléka úgy gondolta, hogy a repülőtéri luxusváróterem látogatása segített neki a feloldódásban. 

A nyaralás a repülőtéri várótermekben kezdődhet

A Heathrow, a Frankfurt és a John F. Kennedy International repülőterek luxusvárótermeiben gyógyfürdők, a Dominikai Köztársaság Los Angeles International repülőterén játékterem, a Punta Cana International területén pedig szabadtéri medence található. A Minneapolis International virtuális golfpályával várja az utazókat, a hongkongi Chek Lap Kok reptér váróterme pedig italokat és panorámakilátást kínál. Az utazók egyes társalgókban ételeket és vacsorákat is előrendelhetnek.

Ez a tíz legforgalmasabb nemzetközi repülőtér a világon

Rangsorolták a világ nemzetközi repülőtereit, amelyből kiderült, hogy a top 10 legforgalmasabb fele az Egyesült Államokban található, mint ahogy a lista élén is amerikai áll. Az emberek 2023-ban többet utaztak, mint 2022-ben, azonban a teherszállítás már nem fest ilyen szép képet. Forgalmas nemzetközi repülőtér került ki Amerikából, Európából, Japánból, de még a Közel-Keletről is.

A Bécs–Schwechati nemzetközi repülőtér váróterme az év legjobbja.
A Bécs–Schwechati nemzetközi repülőtér váróterme az év legjobbja / Fotó: Flughafen Wien

Az összesített győztes idén a Vienna Lounge lett, ahol bécsi kávézó és munkaállomások várják az utazókat.

Az év feltörekvő várótermei között található a mexikói Felipe Angeles International luxusváróterme, ahol az italokat robotok szolgálják fel.

A Priority Pass több mint 1 500 luxusvárótermet üzemeltet a világ repterein.

A Budapest Airport is élvezetebbé teszi az utazást, ingyenes olvasósarkot és babakocsit biztosít a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren való várakozás idejére. 

Itt a lista a 10 legjobb és legrosszabb repülőtérről

Idén is összevetették, hogy melyek a legjobb és a legrosszabb repülőterek a világon az utasok szemszögéből. A 10 legjobb reptér között sem európai, sem amerikai nincs.

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.