BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kiderült, hogy miért utazott Kanye West Moszkvába – az előadó már elhagyta az orosz fővárost

Kanye West moszkvai látogatása kapcsán felmerült az a pletyka, hogy koncertezni akar az orosz fővárosban.

Az orosz divattervező, Gosa Rubcsinszkij születésnapi ünnepségére érkezett Kanye West Moszkvába – írta meg a The Moscow Times. A lap emlékeztet, hogy a nyugati művészek többnyire kerülik az oroszországi fellépéseket az Ukrajna elleni invázió kitörése óta. 

A hírt az orosz divattervező csapata is megerősítette, az amerikai előadó korábban felkérte Rubcsinszkijt a Yeezy nevű márkájának vezető dizájnerének.

2016 MTV Video Music Awards - SHOW
Fotó: AFP

Korábban a Világgazdaság beszámolt róla, hogy az orosz fővárosba utazott az amerikai rapper. A hírt Yana Rudkovskaya producer jelentette be Telegram-csatornáján, ahol azt is elárulta, hogy az előadó a főváros szívében található szállást kapott. Később a rapper-divattervező maga jelentkezett be Moszkvából egy orosz közösségi oldalon. Az előadó moszkvai látogatása kapcsán felmerült az a pletyka, hogy 

Kanye West fellép a Luzsnyiki Stadionban, de a stadion vezetősége cáfolta a híresztelést. A rapper a hírek szerint hétfőn a hajnali órákban hagyta el Moszkvát. 

Az egyik leghíresebb amerikai rapper az elmúlt időszakban folyamatosan a botrányaival hívta fel magára a figyelmet. A Ye néven is ismert előadóval az Adidas 2022-ben a botrányos kijelentések után szakította meg együttműködését, mondván, azok sértik a vállalat sokszínűségét. Pár hét leforgása alatt Kanye West szinte minden üzleti kapcsolatát tönkretette a botrányt keltő kijelentéseivel. Az Adidas vezérigazgatója, Bjorn Gulden tavaly védelmébe vette Kanye Westet, mondván, hogy az ellentmondásos rapper nem gondolta komolyan antiszemita kijelentéseit. Az Adidas ezeket korábban elfogadhatatlannak, gyűlölködőnek és veszélyesnek nevezte.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.