BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Batman az első szuperhős, aki csillagot kap Hollywoodban

Hollywoodi csillagot nem csak létező személyek kaphatnak: Mickey egér, Tapsi Hapsi, sőt, még egy Chevy Suburban autó is megkapta már a híres elismerést. Most viszont a szuperhősök is színre lépnek, ugyanis Batman lesz az első, aki csillagot kap a hírességek sétányán.

A hollywoodi hírességek sétányán már sok híres színész, énekes és kitalált karakter kapott csillagot, amivel emléket állítanak nekik, de a szuperhősök eddig lemaradtak a dicsőségről. Most viszont elérkezett az idő, hogy a köpenyes igazságosztók is reprezentálva legyenek Hollywood leghíresebb látványosságán, és ki más lehetne az első, mint Gothem sötét lovagja, Batman.

Batman, Pattinson, Robert
Batman az első szuperhős, aki csillagot kap Hollywoodban / Fotó: Alon Amir

A Hollywoodi Kereskedelmi Kamara bejelentette, hogy az egyik, ha nem a legikonikusabb képregénykarakter szeptember 26-án megkapja a neki járó csillagot, amit egy ünnepség keretén belül fognak felfedni. A sötét lovag csillaga lesz a 2790. a Guinness-világrekord Múzeummal szemben – írja az Entertainment Weekly.

 Batman csillaga közvetlenül az őt megformáló Adam Westé mellett lesz.

„A sötét lovag több mint 85 éve az elszántság, a bátorság és az igazságosság szimbóluma többgenerációnyi rajongó számára. Batmant szerte a világon ismerik, köszönhetően a széles körben kedvelt képregényeknek, tévéműsoroknak, rajzfilmeknek és filmeknek. Története mára már valóságos amerikai mítosszá nőtte ki magát. Ő a bosszú. Ő az éjszaka. Ő Batman” – olvasható a közleményben.

Batman az egyik leggazdagabb fiktív karakter

Batman valójában Bruce Wayne, Gothem City leggazdagabb embere és fiatal playboya, aki utál a többi gazdag között lenni, ezzel pedig inkább felhívja magára a figyelmet, mint elkerüli. A képregényekből ismert számokat az inflációval kiigazítva azt mondhatjuk, hogy a

Bruce Wayne teljes vagyona nagyjából 12,45 milliárd dollár lehet.

Miből lett ennyi pénze az igazságosztónak? A vagyon nagy részét szüleitől örökölte, akik főként a hadiiparra építették fel a Wayne Enterprises nevű cégüket. 

Hollywood különc filmese is megkapta csillagát

Tim Burton csillaga is felragyogott nemrég a sétányon, végre megkapta a hírességeknek járó, klasszikus elismerést. Burton olyan ikonikus filmek rendezésével vált híressé, mint az Ollókezű Edward, a Karácsonyi lidércnyomás, a Beetlejuice és folytatása, valamint a 2022-es sikersorozat, a Wednesday. A rendező különösen fontosnak tartja, hogy a csillaga egy ikonikus hollywoodi bolt előtt található, amelyhez gyermekkori kötődése van: „Gyerekként gyakran jöttem ide Burbankből busszal, felnőttek nélkül. Olyan fiatal voltam, hogy azt hittem, ezek a csillagok sírkövek” – emlékezett vissza Burton.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.