BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az Oasis feltámadása: hatalmasat kaszálhatnak a Gallagher fivérek

Letarolhatja a világot az újra összeálló Oasis. Becslések szerint a Gallagher fivérek fejenként 50 millió fontot kereshetnek a turnéjukkal. A Noel és Liam Gallagher szólókarrierje alatt szerzett rajongók hatalmas tábort alkothatnak a feltámadó banda mögött.

Fejenként akár 50 millió fontot, átszámítva 23,5 milliárd forintot tehetnek zsebre a Gallagher fivérek az Oasis feltámasztásával. Iparági szakértők szerint az ikonikus banda visszatérése hatalmas siker lehet, a Birmingham City Egyetem becslései szerint akár 400 millió fontos bevételre is számíthatnak.

Bankot robbanthatnak a Gallagher fivérek az Oasis feltámasztásával / Fotó:  Oli SCARFF / AFP

Egyértelműnek tűnik tehát, hogy 16 keserű év után a pénz hozta össze újra a testvéreket – írta a BBC. A Sunday Times újságírója, Jonathan Dean volt, aki először megszellőztette, hogy a banda újra összeáll, és turnéra indul. Szintén Dean ír arról, hogy a turnéval 50 millió fontot kaszálhatnak Gallagherék fejenként.

Ez reális összeg, hiszen a jegyárak is nagyon magasak

– írta Dean, bár azt hozzá kell tenni, hogy a turné bevétele még változhat. Egyelőre csak az Egyesült Királyság területére vannak meghirdetve koncertek, azonban nincs kizárva, hogy az Oasis Anglián, Walesen, Skócián és Írországon kívül akár az Egyesült Államokba is újra ellátogasson.

Itt az Oasis visszatérésének ideje?

Nem lehet véletlen, hogy Noel és Liam Gallagher 16 év után elásta a csatabárdot. A testvérek az elmúlt években láthatták, hogy az újraegyesülések rendkívül jövedelmezővé váltak a zeneiparban. Meg lehet említeni a 2011-ből a Take That’s Progress Live turnét, amely 140 millió fontos bevételt hozhatott, vagy a Spice Girls sikerturnéját, amellyel úgy kaszáltak 60 millió fontot 13 nap alatt, hogy Victoria Beckhamet nem is sikerült visszacsábítani a színpadra.

A Clash magazin zenei szerkesztője szerint az Oasis esetében nemcsak a pénzről lehet szó. Robin Murray szerint Liam és Noel is elég gazdagok, így nem feltétlenül az állhat a kibékülés mögött, hogy meg akarják tömni a zsebüket. Persze azt senki nem állítja, hogy ez nem fontos mozgatórugója a történéseknek.

Murray szerint az időzítésben az is szerepet játszik, hogy a testvérek mostanában értek szólókarrierjük egy-egy megállójához, amikor az eddig vállalt programjaik végére értek. „Jó helyen a jó időben” – fogalmazott a szerkesztő.

Jonathan Dean hozzátette, hogy a család is szerepet játszhat a békülésben. Testvérekről van szó, és szerinte a családtagokat is megviselhette az elmúlt évek rivalizálása. Emellett Liam és Noel is idősebbek és érettebbek lettek, a vitás ügyeket is könnyebben hagyhatják maguk mögött.

Sikeres lesz az Oasis visszatérése?

Minden jel arra utal, hogy sikeres lesz az Oasis visszatérése. A testvérek szólóban is rendkívül népszerűek lettek, bár Liam csillaga az utóbbi években magasabbra emelkedett. Annyi biztos, hogy a fivérek nevét megismerhette egy fiatalabb közönség, akik számára most hatalmas dolog lehet, hogy egy olyan együttes újjászületésé láthatják, amely talán még a születésük előtt felbomlott.

Noel és főleg Liam rendkívül sikeres lett az elmúlt időszakban, és ez a népszerűség az Oasisre irányítja a figyelmet. Az Official Charts Company szerkesztője, Carl Smith írt arról, hogy az Oasis zenéje időtálló, ugyanúgy tudják élvezni a mai fiatalok, mint a veteránok. Szerinte a generációkon átívelő zenei anyagot az bizonyítja a legjobban, hogy a streamingplatformokon jól futnak az Oasis számai.

Jonathan Dean emelte ki, hogy 

az Oasis feltámadásáról szóló pletykák hatására az együttes számait 160 százalékkal többen hallgatták Spotifyon.

 Emellett a banda három albuma is felkerült a brit hallgatottsági listák élmezőnyébe.

Új frontemberrel, új lemezzel és turnéval tér vissza a Linkin Park

Majdnem hét év hallgatás újra koncertet adott a Linkin Park. Az elmúlt 20-25 év egyik legnépszerűbb rockzenekara bemutatta új énekesnőjét, Emily Armstrongot, és az is kiderült, hogy novemberben érkezik a csapat új albuma, valamint hamarosan hatállomásos turnéra indulnak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.