Bankkártyás fizetés bankfüggetlenül?

A SIX Payment Services bankfüggetlen készpénzmentes fizetési szolgáltatóként pozíciói további erősítését tervezi a magyarországi piacon is, magas színvonalú és korszerű szolgáltatások biztosítása révén.

A SIX Payment Services tovább tudta erősíteni pozícióit a magyarországi piacon: jelenleg több mint 6500 POS-termináljuk működik országszerte, és havonta 150-200 új kihelyezés történik. A SIX bankfüggetlen szolgáltatóként egy sor előnyt biztosít ügyfelei számára: így például a biztonságot, a gyorsaságot, a legmodernebb megoldásokat, a folyamatos elérést, a kellő szakértői hátteret, és az oktatást

2013-ban a SIX rendszerein jóváírt kártyás fizetések összege megközelítőleg 100 milliárd eurót tett ki világszerte, ami 1,195 milliárd tranzakció során íródott jóvá. Ennek az összegnek a nagyobb részét klasszikus, üzlethelyiségben bonyolított (POS) vásárlások tették ki, a második legnagyobb részért pedig a növekvő elektronikus kereskedelem felelt.

A SIX Payment Services szerint az online kereskedelem erősödése, a kedvező kiszervezési trendek a bankszektorban, és az egyre kényelmesebb fizetési megoldások megjelenése a fizetési szolgáltató cégek piaci lehetőségeinek további erősödését irányozhatják elő.

Az Egységes Euró Fizetési Övezet (SEPA), a változó fogyasztói igények, és a lehetséges szabályozásbeli változások miatt az online kereskedők és a fizetési megoldásokat nyújtó szolgáltatók is mind nagyobb rugalmasságot kell mutassanak. Mindezt egy folyamatosan növekvő, egyre több szereplős piacon, új üzleti modellek megjelenése és egyre erősödő verseny mellett.
Ugyanakkor mindazok, akik lépést tartanak a fejlődéssel, előnyre tehetnek szert az olyan új megoldások elterjedésével, mint a peer-to-peer-, vagy a kisösszegű fizetések (micropayments), és az (online) előfizetéses modellek (subscription commerce) alkalmazása.

A cégcsoportnál elérhető korszerű szolgáltatások közé tartozik a dinamikus devizakonverziós (DCC – dynamic currency conversion) fizetés is: ennek lényege, hogy a bankkártya terminál automatikusan átszámolja a külföldi kártyákkal történő vásárlás összegét a nemzetközi ügyfél hazai pénznemére. A folyamat a hagyományos forint alapú tranzakcióhoz hasonlóan indul.

A kívánt vásárlási összeg beírása után nincsen különösebb teendő, a terminál felismeri az idegen pénznemű kártyát és automatikusan felkínálja a DCC funkciót. Ezek után a rendszer lekérdezi az aktuális árfolyamot és átváltja a vásárlás összegét a nemzetközi ügyfél saját pénznemére. Ennek köszönhetően a vásárló számára egyértelmű, mennyit fizet valójában és nem éri kellemetlen meglepetés.

Molnár Tamás hangsúlyozta: a SIX Payment Services által kínált DCC szolgáltatás árfolyamgaranciát biztosít mind az eladók, mind a kártyabirtokosok számára. A DCC mindig a legjobb devizaárfolyamot biztosítja a nemzetközi kártyatulajdonosoknak: ha valamely vásárló ugyanazon a napon ugyanazzal a kártyával kedvezőbb devizaárfolyamon fizet, maga a SIX téríti meg részére a különbözetet. Kereskedői oldalról szintén vonzó a szolgáltatás, hiszen minden DCC-vel történő tranzakció során kedvezőbb az elfogadási jutalék, így a kereskedő is jobban jár.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.