BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szélsőjobbos verőlegények profitálnak a gyülekezési jogból - véli a Süddeutsche Zeitung

A véleménynyilvánítás szabadságának veszélyes mellékhatásai címmel a magyarországi gyülekezési joggal foglalkozott bécsi keltezésű írásában a Süddeutsche Zeitung.

A liberális német napilap cikkének alcímében kiemelte: a magyar gyülekezési jog az egyik legliberálisabb Európában, amiből szélsőjobboldali verőlegények profitálnak. Az írás bevezetőjében utalt arra, hogy szélsőjobboldali egyesülések, illetve verőlegények egyre több támadást hajtanak végre, amelyekre a szabad véleménynyilvánítás ürügyén kerül sor - tudósít a KlubRádió az MTI alapján.

A lap beszámolt a budapesti melegfelvonulást kísérő összetűzésekről, utalva arra, hogy azokban részt vett a szélsőjobboldali Jobbik párt magát Magyar Gárdának nevező, a náci rohamosztagosokhoz hasonló csoportja, amely elutasítja a tolerancia minden formáját, s frontot alkot a romákkal, az esélytelenekkel, továbbá a "magyarellenesség" minden fajtájával szemben.

Az alkotmánybíróság úgy foglalt állást, hogy a szabad véleménynyilvánítás joga senkitől nem vitatható el csupán azért, mert megsérti mások érdekeit, nézeteit és érzékenységét - írta a lap, utalva arra, hogy Gyurcsány miniszterelnök ezzel szemben azt vallja: a szabad véleménynyilvánítás nem jelentheti azt, hogy egyeseket tettleg bántalmazhatnak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.