BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megfigyelési ügy – a nyomozás (mégis) folytatódik

Az ügyészség nem függesztette fel a nyomozást az adatgyűjtési ügyben, a nyomozás továbbra is folyik, és azt a Nemzeti Nyomozó Iroda végzi - közölte a Fővárosi Főügyészség pénteken.

A Népszabadság korábban azt írta, információi szerint az UD Zrt. ügyében ideiglenesen minden nyomozati cselekményt leállítottak; a lap szerint a felfüggesztés oka az, hogy a hangfelvételek nem felelnek meg a célhoz kötöttség elvének.

A cikkben megjelent, az ügyészséget érintő információk azonban tévesek, nem fedik a valóságot. Az ügyészség a nyomozást nem függesztette fel – olvasható a Hírszerzőn a főügyészség kijelentése. Hozzátették: a büntetőeljárásról szóló törvény részletesen és kimerítően felsorolja azokat az okokat és körülményeket, amelyek fennállása esetén a nyomozást - indokolt határozattal - felfüggeszthetik.

"Tekintettel arra, hogy jelen ügyben egyetlen ilyen ok és körülmény sem merült fel, az ügyészségnek nem volt indoka a nyomozást felfüggeszteni. A nyomozás továbbra is folyamatban van, azt saját hatáskörben, önállóan az ORFK Nemzeti Nyomozó Iroda végzi, ennek megfelelően a nyomozati cselekmények tervezése, és azok végrehajtása saját döntése alapján, saját szakmai felelőssége mellett történik" - hangsúlyozta a főügyészség.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.