BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

"Kiflit lopni bűn, de adót csalni sikk" - Kik adóznak nálunk?

Amíg kiflit lopni a boltból bűn, de adót csalni sikk, addig nem érhetnek célba az adóreformok Magyarországon – mondta az Union Biztosító elnök-vezérigazgatója a Figyelőnek.

Zsoldos Miklós a lapban elmondta: a munkáltatók nem fogják vállalni a pluszadó megfizetését, inkább majd nem támogatják a dolgozókat, aminek következtében az állam sem jut adóbevételhez. Szerinte az adóváltoztatásokat nem lehet önmagukban szemlélni: a legnagyobb probléma, hogy kevés ember fizet sok adót, tömegek vonják ki magukat e kötelezettség alól.

Az adózás kérdése súlyos kulturális-morális problémákra világít rá; nálunk jószerivel csak az adózik, aki nem tudja eltitkolni a jövedelmét. „Kiflit lopni a boltból bűn a közvélekedés szerint, de adót csalni nem az” – tette hozzá. Zsoldos kifejtette: botorság lenne azt hinni, hogy ez az intézkedés bármit is meg fog oldani.

"Ha nincsenek bölcsődék és óvodák, akkor mit fognak csinálni az anyák a gyerekekkel? Nálunk ugyanis nincs kialakult intézménye a rugalmas és részmunkaidőnek, az otthon végezhető munkának" - mondta Zsoldos.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.