BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bajnai utasítására feljelentik Vonát a gárdamellény miatt

Bajnai Gordon kérésére az igazságügyi miniszter a mai napon feljelentést tesz amiatt, hogy Vona Gábor, a Jobbik elnöke és frakcióvezetője zakóját levéve gárdamellényben tette le parlamenti képviselői esküjét – közölte a leköszönő kormányfő az új Országgyűlés alakuló ülésén.

"A demokrácia ünnepe a mai nap. Aki ma ünneplőt öltött a demokráciát tisztelte meg, aki levette ezt a ruhát, a demokráciát sértette meg vele. A provokáció mellett nem lehet elmenni" - indokolta a döntést Bajnai Gordon.

A törvény mindenkire vonatkozik, és tízszeressen, százszorosan vonatkozik az Országgyűlés tagjaira - mondta a leköszönő kormányfő.



"Ilyen mellényt tilos viselni, Magyarországon ez a törvény. Hogyan akarnak törvényt hozni, ha éppen Önök szegnek törvényt" - intézte a Jobbikhoz szavait.

Bajnai Gordon emellett elmondta: gyorsulóban lévő gazdaságot hagy az új kormánynak a leköszönő kabinet.
"Újra növekszik a gazdaság, először csökkent az állástalanok száma, kisebb az államháztartás hiánya a vártnál. A leköszönő kormány már elvégezte azt, amire most Görögországban és Portugáliában vállalkoznak a kormányok."


"Egy éve vészhelyzet fenyegetett, ma már nem. Európában az ötödik legkisebb hiány a magyar deficit jelenleg, az adósságszint pedig alacsonyabb az európai átlagnál" - mondta. 

Sólyom László államfő szintén elítélte Vona Gábor gárdamellényes esküjét. Erről és az alakuló ülés további eseményeiről itt olvashat


Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.