BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tarlós: Az ingyenes BKV blődség!

Még nincs itt az ideje a főpolgármester-választási kampánynak – mondta Tarlós István fővárosi szakpolitikus Duna Televízió Közbeszéd című műsorában csütörtök este. Horváth Csaba ötletét, miszerint a dugódíj bevételeiből ki lehetne váltani a BKV finanszírozásának egy részét és ingyenessé lehetne tenni a fővárosi tömegközlekedést, Tarlós István „blődségnek” nevezte.

Bizonyos jelek szerint elindult a főpolgármester-választási kampány, de ennek még nincs itt az ideje – mondta Tarlós István fővárosi szakpolitikus Duna Televízió Közbeszéd című műsorában csütörtök este.
 
Horváth Csaba ötletét, miszerint a dugódíj bevételeiből ki lehetne váltani a BKV finanszírozásának egy részét és ingyenessé lehetne tenni a fővárosi tömegközlekedést, Tarlós István egyszerűen csak „blődségnek” nevezte.
 
„ A világon nincs olyan, százezer lakosnál többet számláló város, ahol ingyenes a tömegközlekedés, ez blődség. Erre nem lehet mást mondani” – szögezte le a politikus. Ráadásul a budapesti tömegközlekedési cég egy félig, vagy tán egészen tönkrement, eladósodott cég, a buszparkja lerobbant, százmilliárdos nagyságrendű a belső adósságállománya, alig vannak P+R parkolók – tette hozzá. 
 
A dugódíj rendszerének működtetése egyébként rendkívül költséges is, a kiadások a bevételeknek a felét elviszik. „De nem is ez a lényeg: ez egy nonszensz. Ennyi erővel meg lehetne hirdetni az ingyen sört, az ingyen kenyeret. Ingyen cirkusz már van, hiszen ez az” – érvelt Tarlós István. 
 
Ami az önkormányzati választások „eltolását” illeti a politikus elmondása szerint idén őszig nem várható több annál, mint hogy kisebb közgyűlések, kisebb képviselő-testületek alakulnak, és minimális feladat-átcsoportosításról lehet szó.

Tarlós István szerint reális cél az, hogy az Európai Parlament elvárásához igazodva 2015-ig felszámolják a hajléktalanságot Budapesten.

Ennek eléréséhez Tarlós szerint néhány hiányzó elemet kell pótolni a hajléktalan-ellátásban: koedukált szállókat létesíteni a párok számára, gondoskodni a hajléktalanok biztonságukról akár hatósági úton is, a munkaképesek számára pedig – elősegítve a visszailleszkedésüket a normál életbe – közmunkákat szervezni.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.