BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyiptom: Az elnök kapaszkodik a székébe

Hoszni Mubarak reform bizottságokat alakít, amelyek elvileg csökkentik majd az elnök hatalmát. A tüntetők eközben továbbra is a harminc éve kormányzó államfő távozását követelik.

Hoszni Mubarak az alkotmány módosítására létrehozott bizottság segítségével próbálja csökkenteni az egyiptomi nép elégedetlenségét. Az elnök továbbra sem hajlandó távozni, de most ígéretet tett arra, hogy a bizottságok csökkenti a jogkörét és szigorítják a megválaszthatóságával kapcsolatos szabályokat - jelenti az AP.

A bizottsággal kapcsolatos hírt az alelnök, Omar Szulejmán jelentette be, aki egyúttal azt is közölte, hogy egy olyan csoportot is toboroznak, amelynek feladata a bizottság által bevezetett reformok végrehajtásának ellenőrzése. A kormány egyúttal ígéretet tett arra, hogy bíróság elé állítja azokat, akik az elmúlt napokban verekedést szítottak a tüntetők között.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.