BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Reagált a BKK a járatritkításra

Előzetes egyeztetés nélkül mintegy 3-5 százalékos járatritkítás jöhet a BKK-nál. Évi százmillió forintot spórolhatnának meg.

Az érintett vonalakon mintegy 3-5 százalékos járatritkítást vezethet be a budapesti vonalakon a BKK, a máskor szokásos társadalmi egyeztetés nélkül - értesült az Index. A portál belső forrásokra hivatkozva arról írt, hogy a spórolás mintegy 100 millió forintot jelenthet.

A járatritkítást szeptember 1-től, spórolási célból kellene bevezetni. Mintegy 60 járat lehet érintett, körülbelül évi 100 millió forint takarítható meg vele

A portál szerint ritkulhat a 47-49-es és az 56A villamos, a fonódó villamos, a 109-es, a 33-as, a 110-es, 112-es, az 5-ös, a 7-es, 8E busz, és munkanapokon a teljes budapesti trolihálózat.

Az információk kapcsán keressük a BKK-t is, válaszukat közöljük, amint reagálnak a hírekre.

Nincs járatritkítási csomag a BKK-nál

A BKK cáfolja, miszerint járatritkítási csomagot tervezne. "Szeptembertől 1-jétől, a leírtakkal ellentétben, ismét a tanítási időszakban érvényes menetrend szerint közlekednek a járművek, a jelenlegi iskolaszüneti menetrendekhez képest több mint 200 járművel több közlekedik majd a fővárosban. A BKK nem készített elő és nem vezet be szeptembertől járatritkítási csomagot, sőt, folyamatosan fejleszti a közösségi közlekedési infrastruktúrát és a szolgáltatás színvonalát" - írja a BKK közleményében. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.