BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem fog kifarolni a brit kormány az előzetes megállapodásból

Nem fog kifarolni a brit kormány az Egyesült Királyság uniós kiválásának feltételeiről előző héten elért megállapodásból, azt mielőbb kötelező érvényű jogi szöveggé kell alakítani – mondta Michel Barnier, az Európai Bizottság Brexit-ügyi főtárgyalója az Európai Parlament szerdai plenáris ülésén.

Előzőleg nagy felháborodást váltott ki Brüsszelben David Davis Brexit-tárgyalásokért felelős brit miniszter hét végi kijelentése, miszerint a szigetország távozásának főbb kérdéseiről szóló, múlt pénteken tető alá hozott egyezménynek „nincs jogi kötelező ereje”, az inkább csak egyfajta „szándéknyilatkozat”.

David Davis brit Brexit-ügyi miniszter (b) és Michel Barnier, az Európai Bizottság főtárgyalója (j)
Forrás: AFP

A strasbourgi ülésen Guy Verhofstadt, az EP főtárgyalója elmondta, telefonon beszélt Davis-szel, aki biztosította afelől, hogy „egyáltalán nem áll szándékukban” visszatáncolni az egyezségből.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.