BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megtört az átok: 2 Michelin-csillagot kapott Budapest

Az Onyx lett Magyarország első két Michelin-csillaggal jutalmazott étterme.

Az Onyx lett Magyarország első két Michelin-csillaggal jutalmazott étterme. Megőrizte Michelin-csillagát a Costes Dowtown, a Costes, a Borkonyha – jelentették be hétfő este a Michelin-gálán Budapesten.

Az elismeréseket hétfő este gálaműsor keretében adták át Budapesten, a Várkert bazárban, ahol bemutatták a 2018-as európai Michelin-kalauzt.

Fotó: VG

A Michelin-kalauz az ismert francia gumigyár gondozásában jelenik meg és a francia gasztronómia bibliájaként tartják számon.

Az idei kalauzt a budapesti gálaeseményen mutatták be (Michelin Main Cities of Europe Guide 2018). Öt ország, Magyarország mellett Görögország, Ausztria, Lengyelország és Csehország is a magyar fővárosban tudta meg azt, hogy az előző évhez képest mely éttermeik tarthatták meg, vesztették el vagy éppen érdemelték ki újonnan csillagaikat.

A magyar díjazottak:

Olimpia – Ádám Csaba – először került be a kalauzba

Stand 25 – Széll Tamás és Szulló Szabina – Bib Gourmand

Costes Downtown – Tiago Sabarigo – 1 csillag

Costes – Palágyi Eszter – 1 csillag

Borkonyha – Sárközi Ákos – 1 csillag

Onyx – Mészáros Ádám – 2 csillag

Mészáros Ádámnak, az Onyx séfjének Michael Ellis, a Michelin Guide nemzetközi igazgatója adta át az elismerést jelképező séfkabátot és a kiadványt, amelyben ezúttal két csillaggal szerepel az étterem. A séf az MTI-nek elmondta, hogy az Onyx konyháján nagyon sok műhelymunka folyik, a csapat minden tagjának van lehetősége az ötletelésre. Mészáros Ádám 2016 augusztusában vette át az Onyx vezetését, kezdetben azon dolgozva, hogy megmaradjon a korábban már elnyert Michelin-csillag. Mint mondta, rengeteg energiát fektettek a megújulásba is.

Mészáros Ádám, a két Michelin-csillaggal minősített Onyx étterem séfje
Fotó: MTI / Kovács Tamás

Biztosan teher is bizonyos szinten a két Michelin-csillag. Eddig is sok múlt rajtunk, hiszen nagyon fiatalon vettem át a konyhát, de a csapattal mindig is célként lebegett a szemünk előtt, a két csillag. Azt, hogy ez ilyen gyorsan megtörtént, azoknak köszönhetem, akik mellettem állnak és dolgoznak

– emelte ki Mészáros Ádám.

A díjátadó gálán Alexandre Taisne, a Michelin Food & Travel vezérigazgatója kiemelte: Budapest tökéletes helyszín arra, hogy ezt a nagyszabású esemény vendégül lássa és hogy itt ünnepeljék Európa Michelin-csillagos éttermeinek séfjei a Michelin-család új tagjait. Michael Ellis, a Michelin Guide nemzetközi igazgatója pedig megköszönte mind a nagyjából 120 ide érkező séfnek azt, hogy eljöttek és azt mondta: ezzel a budapesti esemény a gasztronómiai tehetség egyik legnagyobb gyűjtőhelyévé vált a Michelin Guide történetében.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.