Közélet

Az orosz milliárdos szűkmarkú volt a váláskor

Az olajipari mágnás exfelesége a vagyon felét követeli, az üzletember azonban úgy véli, nem tartozik semmivel.

Nagy közérdeklődésre tart számon Angliában az orosz milliárdos, Farkhad Akhmedov és volt felesége, Tatiana válóperének ügye – számolt be róla a Daily Mail.

Az üzletember fel van háborodva, hogy a becslések szerinti 900 millió fontos vagyonának majdnem a felére, azaz 435 millió fontra tart igényt egykori házastársa.

A dúsgazdag olajipari mágnás csupán egy 20 millió fontos családi házat hagyott az exfeleségére, akivel két gyermek is összeköti őket.

Farkhad Akhmedovot egyébként igazi self-made milliárdosként tartják számon, aki a saját erejéből küzdötte fel magát, jótékonysági akcióiról is ismert.

Fotó: Shutterstock

Az üzletember azzal érvelt a bíróságon, hogy végig királyi életszínvonalat biztosított a feleségének. A luxus életmód és a háztartási alkalmazottak finanszírozását hozta fel elsősorban, mint a szakácsnő, a kertész és a sofőr.

Az évek óta húzódó ügy már a legfelsőbb bíróság előtt van, akik 68 millió fonttal toldották meg az eddigi felajánlást. A portál információ szerint Tatiana ebből Londonban és a francia riviérián szeretne ingatlanokat vásárolni.

 

orosz milliárdos exfeleség tárgyalás Tatiana válóper Farkhad Akhmedov
Kapcsolódó cikkek