BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Baku segélyszállítmányokat küld Hegyi-Karabahba az örmény lakosságnak

Segélyszállítmányokról és egy tervezett találkozóról is szó esett az Azerbajdzsán és Hegyi-Karabah örmény vezetése közötti megbeszéléseken.

Sürgősségi élelmiszer- és üzemanyag-szállítmány küldéséről és egy újabb, a közeljövőben történő találkozóról is döntés született az Azerbajdzsán és a szakadár Hegyi-Karabah örmény vezetése közötti csütörtöki tárgyalások során – derül ki az azerbajdzsáni elnökségnek a megbeszélések után kiadott közleményéből.

A woman holds a Karabakh flag as people attend a rally in Yerevan on September 21, 2023, following Azerbaijani military operations against Armenian separatist forces in Nagorno-Karabakh. Azerbaijan and Armenian separatists from the disputed territory of Nagorno-Karabakh held their first direct peace talks on September 21, 2023, after Baku claimed to have regained control over the breakaway region in a lightning military operation. (Photo by Karen MINASYAN / AFP)
Fotó: AFP

A megállapodás értelmében az azeri adminisztráció teljesíti a hegyi-karabahi örmények kérését, és sürgősségi élelmiszer- és üzemanyag-szállítmányokat küld nekik.

Az azeri delegáció az azerbajdzsáni Yevlaxban tartott tárgyalások során felvázolta a hegyi-karabahi örmények társadalmi beilleszkedésére vonatkozó elképzeléseit is – írják a közleményben.

Több ezer civilt mentettek a békefenntartók Hegyi-Karabahban

Mintegy ötezer embert evakuáltak az orosz békefenntartók három hegyi-karabahi körzetből – közölte csütörtökön a moszkvai védelmi minisztérium. 

A tárgyalásokon az azeri vezetés közleménye szerint az infrastruktúra helyreállításáról és az azerbajdzsáni alkotmány és törvények alapján szervezett tevékenységekről is szó esett.

A tervek szerint cél az óvodák és az iskolák fűtési rendszeréhez szükséges fűtőanyagok gyors biztosítása, valamint a sürgősségi orvosi igények ellátása, a tűzoltóság igényeinek biztosítása és a humanitárius segítségnyújtás is 

– áll a közleményben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.