BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Most harminc ember sérült meg egy Boeingen a turbulencia miatt

Kényszerleszállást kellett végrehajtania a pilótának.

„Erős turbulencia” miatt kényszerleszállást kellett végrehajtania az Air Europa Boeing 787-9 Dreamliner típusú, Madridból Montevideóba tartó gépének Brazíliában. A turbulencia során harminc ember megsérült.

A Boeing 787-9 Dreamliner, operated by Air Europa, is taking off from Barcelona Airport in Barcelona, Spain, on February 23, 2024. (Photo by Urbanandsport/NurPhoto) (Photo by Urbanandsport / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
A turbulencia miatt kényszerleszállást hajtott végre az Air Europa járata / Fotó: AFP

A BBC tudósítása szerint az UX405-ös járat az észak-brazíliai Natalban szállt le, a sérült utasok ott kaptak orvosi ellátást, közölte a spanyol légitársaság az X közösségi oldalon.

A gépen 325 utas utazott, amikor megrázta a turbulencia az Atlanti-óceán fölött, a brazil partok közelében. A leszállás zökkenőmentes volt, az utasokat mentők várták a kifutópályán. Tíz embert kórházba kellett szállítani. A sérültek különböző országok állampolgárai.

A legtöbben a fejüket verték be, volt, aki koponyatörést szenvedett, mások az arcukat vágták meg.

Az incidens alig pár héttel a Singapore Airlines hasonló esete után történt, akkor egy brit férfi meghalt, többtucatnyian megsérültek. Légörvénybe került a Qatar Airways Dohából Dublinba tartó Boeing–787 Dreamliner repülőgépe is májusban Törökország felett, akkor 12 ember sérült meg.

A súlyos turbulencia ritka ugyan, de friss tanulmányok szerint a klímaváltozás növelheti a kockázatukat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.