BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hatalmas tűz van megint Horvátországban az Adrián, lezárták az autópályát a tenger mellett

Hiába oltották el a tüzet a szomszédos Kornatiban, kedden dél körül újabb erdő gyulladt ki az Adriai-tenger mellett Horvátországban.

A Horvát Autóklub jelentése szerint kedd dél körül lezárták az autópályát a forgalom elől Sibeniknél, miután a város fölött tűz ütött ki – írja a Vecernji List.

Hatalmas tűz van a horvát Adrián Sibeniknél, lezárták az autópályát / Fotó: Vecernji List

A Kornatiban keletkezett tüzet időközben eloltották, de a sibeniki tűzoltóknak továbbra sincs nyugalmuk, mert kedden újabb tűz ütött ki. A 112-es központ megerősítette, hogy az erdő ég a Jadranska magistrala felett, Sibenik településen.

Az első információk szerint a Kamenar melletti fenyves ég. Bár a házakat még nem fenyegeti veszély, a tűz Rokici falu közelében van, ahol hamarosan megszűnik az áram.

Közben olvasók arról számoltak be, hogy detonációk is hallatszottak a helyszínen.

Tűzoltóparancsnok: nagy veszély lehet ebből

Az Index.hr tudósítása szerint Volimir Milosevic tűzoltóparancsnok azt nyilatkozta, hogy minden rendelkezésre álló tűzoltó erő a földön van, de egy repülőből már oltják a tüzet. Elmondása szerint jelenleg a házak nincsenek veszélyben, de mivel fenyőerdőről van szó, nagyobb kár is lehet. „Ezúton arra kérünk minden polgárt, aki a Subicevac tekepálya melletti erdőben parkol, hogy távolítsa el a járművét, mert megnehezítik a tűzoltók útját” – mondta.

Egy hete tombolnak az erdőtüzek Horvátországban

Ahogy korábban beszámoltunk róla, augusztus első napjaiban óriási harcot vívtak a lánglovagok az erdőtüzekkel Horvátországban, különösen a Makarska melletti Tucepiben és a Trogirtól nem messze fekvő Vrsinében, ahol mintegy 800 hektáron égett le a fenyőerdő.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.