BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elon Musk: Kamala Harris győzelme az emberiség végzetét jelenti

A Mars benépesítését csak a kormányzati bürokrácia fogja vissza. A SpaceX szeretne négy év múlva embert küldeni a vörös bolygóra, ám ezt leállíthatja a demokrata vezetés alatt tovább terebélyesedő kormányzati bürokrácia.

Elon Musknak sosem kellett a szomszédba menni némi kincstári optimizmusért, legyen szó az önvezető autókról, a humanoid robotokról, a Mars benépesítéséről, az agycsipekről vagy épp a forgalom alagutakkal történő megoldásáról. Ez most sincs másként, a milliárdos üzletember ugyanis az X-en közölte, hogy a SpaceX két éven belül öt, egyelőre legénységmentes missziót indít a Marsra, amit két évvel később már emberek is követnek, illetve az utóbbi küldetés ideje csúszhat még két évet.

Spacecraft,Takes,Off,Into,Space.,Rocket,Flies,To,Mars.,Red, Musk, SpaceX
Elon Musk régóta a Marsra készül / Fotó: AFP, Shutterstock

Több ezer Starship indulhat majd a Mars felé

Ennek az az oka, hogy a Marsra csak kétévente lehet utazni a Tesla-vezér szerint, amikor a bolygók együtt állnak. Musk szerint, bár ez bonyolítja a feladatot, egyfajta védelemként is szolgál a Földön bekövetkező katasztrófákkal szemben. A SpaceX-et is vezető milliárdos szerint a landolás sikerétől függetlenül a kétéves indulási ablakokban az űrkutatási vállalat az expedíciók számának exponenciális növelésére készül, így idővel több ezer Starship fog indulni kétévente a Marsra.

A milliárdost régóta foglalkoztatja, hogy az emberiséget multiplanetáris, tehát több bolygón is létező fajjá tegye, 

ugyanis szerinte csak ez szolgálhatja az emberiség túlélését egy földi katasztrófaatomháború, szupervírus, demográfiai összeomlás – esetén.

A kormányzati bürokrácia azonban eltérítheti Musk küldetését, ami az emberiség végzetét jelenti

Musk terveit a bejegyzés szerint csak egyetlen dolog akadályozhatja meg, ami nem más, mint Kamala Harris alelnök, demokrata elnökjelölt győzelme a novemberi elnökválasztáson. Az egyre növekvő kormányzati bürokrácia ugyanis a Starship programot is hátráltatja, és ez az oka annak is, hogy 

Kalifornia hiába költött el hétmilliárd dollárt gyorsvasútra, mindössze alig több mint ötszáz méter épült meg belőle. 

A milliárdos ezután elárulta azt is, hogy bár sok fenntartása van egy Kamala-rendszerrel szemben, a fő ok, ami miatt Donald Trumpot támogatja, az, hogy egy újabb demokrata kormányzat alatt tovább nőne az Amerikát megfojtó bürokrácia. Ez pedig a Mars-program végét és az emberiség végzetét jelentené Musk szerint. Ez szerinte nem szabad, hogy bekövetkezzen, az emberiség válaszúthoz érkezett.

Ugyanakkor a Starship még nem működik teljesen: eddig négy tesztküldetést hajtott végre – 2023 áprilisában és novemberében, valamint idén márciusban és júniusban. A jármű mindegyik repülésen jobban teljesített, de csak a legutóbbi küldetésen érte el az összes fő célkitűzést. A SpaceX-et és a kilövéseket felügyelő Szövetségi Légügyi Hatóságot sokan vádolják azzal, hogy nem igazán figyelt oda a környezetvédelmi előírások betartására vagy betartatására a tesztrepülések idején. Musk maga pedig hajlamos túlságosan optimista ígéreteket megfogalmazni, így könnyen lehet, hogy nem csak a bürokrácia áll a Mars-missziók útjában.

A Mars gyarmatosíthatóságával kapcsolatban pedig számos ellenérvet sorolt fel a Defector közelmúltban megjelent írása, a magnetoszféra hiányától a bolygón uralkodó hőmérsékleti viszonyokig, melyekről Musk nem igazán szokott beszélni.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.