BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Válaszcsapásra készül Izrael

Videónyilatkozatot adott ki Daniel Hagari. Az izraeli hadsereg szóvivője közölte, hogy országa készen áll válaszcsapást mérni Iránra a kedd esti rakétatámadások miatt.

„Irán támadása súlyos és veszélyes eszkaláció. Ennek következményei lesznek. Válaszolni fogunk, ahol, amikor és ahogyan csak akarunk. Várjuk az izraeli kormány utasítását” – ezt az izraeli hadsereg szóvivője közölte egy a közösségi médiában megosztott videoban.

Hagari, az izraeli hadsereg szóvivője bosszút esküdött.
Válaszcsapásokat ígért Irán ellen az izraeli hadsereg szóvivője / Fotó: AFP

Irán kedd este majdnem 200 rakétával támadta meg Izraelt. A támadás azt követően történt, hogy az IDF bevonult Libanon déli részére.

Daniel Hagari azt közölte, hogy a 180 iráni rakétából csak néhány jutott át a vaskupolán, a többit sikeresen elhárították az amerikaiak segítségével.
 Hozzátette, hogy az izraeli védelmi és támadó egységek mind a legmagasabb készültségben vannak és a következő hadművelet tervei is készen állnak.

Hagari szerint az Irán elleni küzdelem már tavaly október 7-e óta zajlik. Az IDF szóvivője szerint Irán eddig csak proxy háborút vívott Izrael ellen hét különböző frontról, de most maga is belépett a harcba.

A szóvivő kijelentette, hogy a hadseregük folytatni fogja azt az egy éve húzódó harcot, ami ahhoz kell, hogy megvédjék az izraeli államt és az izraeli népet.

Irán rakétatámadást intézett Izrael ellen, robbanások százait hallották, a légteret lezárták

Irán rakétatámadást hajtott végre kedden este Izrael ellen, megtorlásként a Gáza-övezetet és a Teherán támogatta Hamászt és Hezbollahot ért izraeli csapások miatt. A rakéták számáról a támadás közepette különböző becslések láttak napvilágot, még ötszázról is lehetett olvasni, a támadás lezárulta után a Times of Izrael 180-ról írt. Izrael, Jordánia és Irak légterét a támadás idejére lezárták. Az első jelentések szerint legalább két ember megsérült a támadásban, Ciszjordániában egy palesztin meghalt, ugyanakkor Tel-Avivban tíz áldozatot követelt egy terrortámadás.

Megbolondult az olaj ára Irán rakétazápora miatt

Néhány órára pánikba estek a tőzsdei kereskedők a nyílt iráni-izraeli háború hírére kedden. Felszökött az olaj ára és estek a részvények, az arany árfolyama pedig mindenkori rekordját ostromolta. A meglepő, hogy utóbbiakból a legnagyobb kárt a technológiai szektor szenvedte el. Idővel valamelyest megnyugodtak a piacok és az olaj ára például korrigálásba kezdett.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.