BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lefejezné a Citit a szövetségi felügyelet

Az amerikai szövetségi felügyelet igyekszik ösztönözni a Citigroupot, hogy minél előbb váljon meg elnökétől. Felmerült a vezérigazgató pozíciójának biztonsága is.

Miután a Citigroup komoly bajba került, a szövetségi pénzügyi felügyelet illetékesei szeretnék rábírni a céget arra, hogy váljon meg igazgatójától a bizalom helyreállításának érdekében – tudósít a New York Times. Már az is tudható, hogy Winfried F. W. Bischoff helyére a Citi és a Time Warner egyik igazgatója, Richard D. Parsons ülne.

A kérdés az elmúlt napokban vált ismét sürgetővé. A Citi jelenleg is tárgyal arról, milyen feltételek mellett vásárolná meg Smith Barney nevű részlege 51 százalékát a Morgan Stanley. A Morgan Stanley a becslések szerint 2-3 milliárd dollárt fizetne ezért a részesedésért, később pedig felmerülhet a Smith Barney egészének eladása.

A Citi újabb lépésének érdekessége, hogy bár a cég stabilitását valószínűleg növelné az üzlet, az elemzők és a piac számára ismét jelzi, hogy a pénzpiac továbbra is törékeny.

A hitelintézet hírének az sem tett jót, hogy a fenti hírekkel egy időben jelentették be Robert E. Rubin volt pénzügyminiszter, a Citi egyik legbefolyásosabb igazgatójának távozását.

Nem csak az elnök, de Vikram S. Pandit vezérigazgató pozíciója is meginoghat, a lap informátorai szerint felmerült a távozása is, bár a hivatalos nyilatkozatok továbbra is megerősítik Pandit helyét.

A felügyelet azt szeretné, ha a Citi új, független elnökséget állítana fel. Reményeik szerint Parsons vezérletével a cég új arcot mutathatna a Wall Street felé.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.