BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Romló hangulatban elveszett a forint előnye

A forint délután korrekción ment keresztül, de a régiós versenytársakat még így is megelőzte. Tegnap este és ma napközben a dollár jelentősen gyengült a vezető devizákkal szemben.

Az Egyesült Államokban elromlott a hangulat, a DOW 0,36 százalékos mínuszban 10722,20 pontra esett, az S&P500 0,6 százalékot, 1132,97 pontra korrigált és a Nasdaq 0,89 százalékos korrekción ment keresztül eddig, 2329,1 pontra csúszott le.

A forint is elvesztette előnyét a frankkal szemben, a 210-es szinthez közeli árfolyamtól a 212-es kurzushoz közelít a deviza.

Az euró tekintetében még 280 alatt tartózkodik a hazai deviza, de megközelítette a lélektani szintet, jelenleg 279,45 forint az euró.

A friss devizapiaci adatokat itt megtekintheti!

A dollár tovább gyengült a frankkal szemben: jelenleg 0,987-es árfolyam jellemző, melyre a paritás környékéről esett a zöldhasú.

Szédületes frankerősödés: az alpesi deviza megütötte a dollárt is

Az Egyesült Államokban tegnap este a jegybank szerepét betöltő Fed elrontotta a hangulatot: a kamatot szinten tartották, és kiemelték, hogy további élénkítésre is készen állnak.

A bank kitért a deflációs veszélyre, ugyanis az infláció igen alacsony szinten áll, és közelít a nullához. Felhívták a figyelmet a lassú növekedésre és a munkanélküliség magas szintjére is. A döntés óta a dollár folyamatosan gyengül a vezető devizákkal szemben.

Az Európai Unióban az új ipari megrendelések kedvezőtlenül alakultak , az előző hónaphoz képest visszaesést mértek. Magyarország azonban az éllovasok közé tartozik. Az Európai Unió fogyasztói bizalmi indexe sem alakult a piaci várakozásoknak megfelelően.

Kedvező adatot publikált a KSH a kiskereskedelemről: a kiskereskedelmi forgalom volumene júliusban 2007 márciusa óta először nőtt, a naptárhatástól megtisztított adatok alapján 1,7 százalékal az előző év azonos hónapjához képest.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.