BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Véráztatta bankszektor, határtalanul kapzsi befektetők

A Citigroup erős gyorsjelentése teremtette meg a hátteret a short pozíciók kirázásához a véráztatta bankszektorban. Így az ágazat tegnap a legerősebb ágazatként tündökölt +3%-os emelkedésével.

Szerző: Tradenet Global

A Wall Street némileg erősödve végzett, a befektetők pedig csendesen vásárolgattak, ahogy várták a technológiai óriások, az Apple (AAPL) és az IBM zárás utáni gyorsjelentését.

Mindkét cég jelentése túlteljesítette az elemzők előzetes várakozásait, ám mindkét részvény lejjebb csúszott, mivel nem tudtak eleget tenni a befektetők határtalan kapzsiságának a túlteljesítés terén.

Az Apple befektetői kihasználták a cég erős negyedéves jelentését, és profit kivétet indítottak, miután a cég 30%-nál is többet emelkedett az elmúlt 6 hét folyamán. A cég 4.31 milliárd dollár profitot jelentett be az elmúlt negyedévre, ami körülbelül a duplája a tavaly ilyenkor elért nyereségnek. A részvény –6%-os gyengült a zárás utáni kereskedésben.

Eközben az IBM –3.3%-ot hanyatlott, miután 3.6 milliárd dolláros harmadik negyedéves profitot ért el a tavalyi évi 3.2 milliárd dollár után ugyanebben az időszakban. A Goldman Sach bankóriás (GS) a mai tőzsdenyitás előtt fog jelenteni. A befektetők arra fognak figyelni, hogy a cég ki tudott-e emelkedni a pénzügyi szektort szorongató félelem hullámaiból.

S&P500 (SPY)

Az Apple részvényben indult profit kivét adta meg a kezdőlökést a medvéknek, hogy az indexet 115 pont alá tolják le. Az csak kedden fog kiderülni, hogy a medvéknek van-e elég ereje ahhoz, hogy még mélyebbre értékeljék le az indexet. A bikák szeptember elsején indult száguldása már rég megérett a korrekcióra – ám amikor szélsőségesen túlvett piacok nem kerülnek korrekció alá, az érzelmek vezérelte vételek lefelé zuhanó pályára állíthatják a piacot. Amennyiben kedden az index 115 pont alá hanyatlana, a következő célpont a 113 pont lehet.


Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.