BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kapaszkodik a forint!

A forint erősödni tudott a bankközi devizapiacon. A nemzetközi hangulat viszonylag kedvező, az európai tőzsdeindexek pluszban állnak.

A forint délelőtt erősödött az euróval szemben: a 280-as záróról 278,41-es szintig kapaszkodott a hazai deviza, ezzel a régió legjobban teljesítő fizetőeszköze volt.

Az euróért 10 óra után 278,85 forintot kell adni, a svájci frank ára 211,7 forint. A frankkal szemben egy forintos erősödés látható, 212,68-as szinten alakult a záróárfolyam.

Az euró kedden még az 1,3-as szinttel küzdött a frankkal és a dollárral szemben, csütörtökön a szerdai szinteken áll a kurzus, 1,31 felett. Az euró frankkal szembeni jegyzése 1,317.

Közben a svájci frank és a dollár a paritás közelében áll, a dollár erősebb, de paritás alatt is volt ma a kurzus.

A forint 0,4 százalékot erősödött az euróval szemben, a lengyel zloty stagnálást mutat, a cseh korona 0,25 százalékos menetelésben, és a román lej is fel tudott kapaszkodni a viszonylag kedvező nemzetközi hangulatban: 0,17 százalékot erősödött az euróval szemben.

Az Európai Központi Bank mai kamatdöntése meghatározhatja a további folyamatokat: ha a Fedhez hasonló monetáris stimulust (kötvényvásárlási programot) jelent be, az nyugtathatja a piacokat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.