BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ön 3 Apple részvényt venne vagy helyette egy uncia aranyat?

Lee Munson azt a kérdést teszi fel, vajon ki választaná a tech szektor óriását az ötezer éves biztosnak tekintett aranybefektetés helyett?

Az Apple nem csak a legnagyobb, de az infokommunikációs szektor legerősebb növekedését is produkálja, miközben az arany hullámvasútra ült az elmúlt időszakban. A kockázatkezelés érdekében Lee Munson, a Portfolio LLC befektetési igazgatója inkább az indexeket javasolja, de ha valaki mégis belemegy a játékba, annak az Apple-t ajánlja az arany helyett – írja a Yahoo Finance.

Miközben az arany árfolyama ezen a héten éves rekordot mutat, az Apple pedig igyekszik megkapaszkodni az 550 dollár árfolyamszint felett, a Dow/arany árfolyam összevetés azt mutatja, hogy a sárga fém ára történelmi szinten alacsonynak mondható. Ez viszont Munson szerint sem az emelkedésre, sem a csökkenésre nem jelent garanciát. Ugyanakkor az Apple tekintetében a jó marzsok, és a céges szektorban való terjeszkedés elég ahhoz, hogy a befektetési szakértő az almás vállalat papírjait válassza az arany helyett. Munson hozzáteszi: amikor világvége hangulat alakul ki, mint 2008-ban, akkor a lakosság nem aranyat vásárol, hanem dollárt, ha pedig tényleg rosszra fordulnak a dolgok, akkor szárított élelmiszert és automata fegyvereket.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.