BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megváltozik az életünk

Gyorsabb és olcsóbb lesz a bankolás a fintech terjedésével, de ennek veszélyei is vannak – mondta Hornung Ágnes, a Nemzetgazdasági Minisztérium pénzügyekért felelős államtitkára az 55. Közgazdász-vándorgyűlésen, Egerben.

Gyorsabb és olcsóbb lesz a bankolás a fintech terjedésével, de ennek veszélyei is vannak. Különböző bűnözési formák jelennek meg, és a tudatosságra is sokkal jobban oda kell figyelni, mint eddig – mondta Hornung Ágnes, a Nemzetgazdasági Minisztérium pénzügyekért felelős államtitkára az 55. Közgazdász-vándorgyűlésen, Egerben. Szerinte ennek az Európai Uniós szabályozása nagyon lassan halad. A fintech gyorsabban fejlődik, mint ahogy az EU döntéshozatala zajlik – emelte ki. Az EU irányelve, a PSD2 az első lépés a fintech kezelésére.

Felelős jogalkotás kell, ami engedi, de nem szabályozza túl a fintech technológiát – foglalta össze Hornung Ágnes. Ehhez tudatos fogyasztók is kellenek, akik ezeket megfelelően tudják alkalmazni. Hangsúlyozta: az új lehetőségek versenyt teremtenek, ami egyrészről jó, de másrészről kockázatokat hordoz magában.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.