BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Negyedével zsugorodott a divatóriás nyeresége

Az erős európai és ázsiai keresletnek köszönhetően tovább növelte árbevételét a Ralph Lauren, az árnyomással azonban egyelőre nem tud lépést tartani.

Csaknem 5 százalékos eséssel indították a keddi tengerentúli kereskedést a Ralph Lauren részvényei, annak dacára, hogy az amerikai divatipari vállalat a várakozásokon felüli negyedéves eredményt tett közzé.

A 2023-as üzleti év júniussal zárult első negyedében 1,49 milliárdos forgalmat ért el a New York-i székhelyű cég, éves alapon 8 százalékos növekedést felmutatva, a Wall Street 1,4 milliárd dolláros prognózisát is lazán felülmúlva.

Designer Ralph Lauren greets the audience after presenting his creations during the Fall 2016 New York Fashion Week on February 18, 2016, in New York. (Photo by Jewel Samad / AFP)
A cégalapító-névadó Ralph Lauren a forgalmi adatokkal elégedett lehet, ahogy a kilátásokkal is
 Fotó: Jewel Samad / AFP

Kellemes meglepetés született a profit soron is, részvényenként 1,88 dolláros nyereséget jelentett a társaság az elemzői konszenzusban szereplő 1,71 dollárral szemben. 

Igaz, a 123,4 millió dolláros adózott nyereség negyedével kisebb az egy évvel korábbinál.

Minden nagyobb piacon sikerült felpörgetni az eladásokat, az Egyesült Államokban 5 százalékkal nőtt az értékesítés, Ázsiában és különösen Európában viszont ennél lényegesen dinamikusabb bővülést regisztráltak. 

Az előbbi térségben 19 százalékkal, kontinensünkön pedig több mint harmadával ugrott meg az üzletek forgalma. Az erősödő inflációs nyomással egyelőre nem tud lépést tartani a vállalat, az eladott áruk költsége ugyanis az árbevételnél jóval nagyobb mértékben, mintegy 20 százalékkal, 489 millió dollárra nőtt, és a bruttó árrés 70-ről 67 százalékra zsugorodott.

A második üzleti negyedévre a mostaninál erősebb, 11 százalékos forgalombővüléssel számol a vezetőség, a teljes évre pedig továbbra is 8 százalékos növekedést prognosztizál.

„Miközben a globális üzleti környezet nagyon változékony marad, tehetséges és szenvedélyes csapatunk fegyelmezetten és kreativitással használja ki a növekedési lehetőségeket üzleti tevékenységünk bővítéséhez” – hangsúlyozta Patrice Louvet vezérigazgató a vállalat közleményében.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.