BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A divatcég részvényeseinek is kijut majd a fényűzésből

Kétmilliárd dolláros osztalékfizetési és részvény-visszavásárlási programot hirdetett hétfőn a Ralph Lauren az eddiginél ambiciózusabb növekedési célok mellett.

Két és fél százalékos emelkedéssel kezdték a hétfői kereskedést a tengerentúli tőzsdén a Ralph Lauren részvényei, miután a New York-i divatcég dinamikus növekedési célokat és bőkezű részvényesi juttatáscsomagot hirdetett a következő évekre.

A pedestrian walks past the American fashion brand Ralph
Fotó: Budrul Chukrut / Getty Images

A társaság 2025-ig évi 5–9 százalék között gyarapítaná bevételeit, működési haszonkulcsát pedig 15 százalékosra növelné három éven belül. 

A továbbiakban nagyobb hangsúlyt fektet majd a cég a befektetőkre is, és 2025-ig kétmilliárd dollárt fordít részvényesi juttatásokra osztalékfizetés és sajátrészvény-visszavásárlások formájában.

A divatipari óriás az erős európai és ázsiai keresletnek köszönhetően tovább növelte árbevételét a második negyedévben, az árnyomással azonban egyelőre nem tud lépést tartani, profitja negyedével, 123 millió dollárra zsugorodott.

A befektetőkre igazán ráfért már a jó hír, akik Ralph Lauren-részvényeiken már 21 százalékot bukhattak az év elejétől.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.