BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Waberer’s: elitklubba került a társaság

Kiderült, melyik magyar részvényeket keresték leginkább a befektetők. A Waberer’s mellett a Delta Technologies is felkerült a likvid értékpapírok listájára.

Közzétette a legkeresettebb hazai részvények legfrissebb listáját a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) kedd délután. A pesti börze elitklubjába két új részvény is bekerült.

Waberer's, BÉT, likvid értékpapír,_LUS4317
A Waberer’s is likvid értékpapírnak számít / Fotó: Kallus György / Világgazdaság

A második negyedévben hét magyar társaság részvényeinek napi átlagos kereskedési forgalma is meghaladta a százmillió forintot, ezáltal likvid értékpapírnak számítanak a tőzsdeüzemeltető közleménye szerint.

Erre a teljesítményre április és június között 

  • az OTP, 
  • a Richter, 
  • a Mol, 
  • a Magyar Telekom 
  • és az Opus 

mellett két olyan részvény is képes volt, amelyek az év első három hónapjában még nem számítottak likvidnek. A Waberer’s és a Delta Technologies most azonban megugrotta ezt a szintet. Érdekesség, hogy a fenti részvények mellett egy a Budapesti Értéktőzsdére bevezetett tőzsdén kereskedett alapnak (ETF), a Cetop ETF-nek is sikerült a likviditási küszöböt átlépnie.

A január és március között még likvid részvénynek számító 4iG ellenben lekerült a BÉT likvid értékpapírjainak listájáról.

A likvid minősítés gyakorlati előnyöket is jelent a kibocsátóknak, a vonatkozó kormányrendelet rendelkezéseinek értelmében a befektetési alapok ugyanis az általános, 10 százalékos korlát helyett eszközeik akár 15 százalékát is befektethetik ilyen, likvidnek minősülő értékpapírokba. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.