BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az OPUS befektetői ébredtek a legfrissebben a pesti börzén, erős oldalon tört ki a sávból a forint

A Richter és Magyar Telekom átaludta a tőzsdenyitást. Az OTP és a Mol inkább korrekcióba hajlik.

Pénteken kissé másnaposak a csütörtökön csúcsra futott piacok. Az ázsiai tőzsdék vegyes képet mutatnak, Európában korrekciókkal kezdődött a kereskedés.

_VEZ4356-1, bét, tőzsde
Fotó: Vémi Zoltán / Világgazdaság

Ázsiában a Bank of Japan és a Kínai Népbank kamatdöntő ülései adtak újabb lökéseket a piacoknak: a Nikkei 1,94 százalékos, a Hang Seng 1,41 százalékos emelkedést mutatott, a Shanghai Composite azonban 0,23 százalékot csökkent. 

Míg Európában a határidős árazások 0,3-0,4 százalékos esésre utaltak a nyitóharangok előtt. 

A csütörtökön még 73 ezer pont felett záró BUX pénteken 72 870 pont közelében mozgott nyitás után, s a szűk egyharmad százalékos mínusszal még felül is teljesítette a csúcsdöntés után 0,7 százalékos eséssel nyitó német DAX indexet.

Equilor Trader 

Kereskedj és fektess be a jövő technológiájával – Bárhol, bármikor! 

A megjelenés támogatója az Equilor Befektetési Zrt. 

Péntek reggel az OPUS befektetői ébredtek a legfrissebben a pesti tőzsdén. Amennyiben a papír már az első félórában több mint 

100 milliós forgalmat produkált, s bő 1 százalékot emelkedett.

Még mindig szűk sávban (18 400–18 770) keresi az irányt az OTP, mely a kezdés után 70 milliós forgalommal, fél százalékos mínuszban, 18 530 forint közelében mozgott.

A Mol is háromnegyed százalékos eséssel indított, de 30 milliós forgalomnál, még korai lenne irányt mondani.

A Richter alig mozdult, míg

 a Magyar Telekom ezúttal is átaludta a nyitást. 

A napokban úgy tűnt, hogy az euró-forint gyökeret vert a 394-395-ös támasz zónában. Ám péntek reggel váratlanul kilépett a sávból az erős oldalon, s 394 alá szúrt. A tőzsdei kereskedés első órájában 393,8 közelébe jutott. A legközelebbi technikai megálló 392,5-nél feszül, ahol sanszos, hogy megpihen az erősödő forint.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.