BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bizonytalan hangulatban próbálnak felfelé kapaszkodni a hazai blue chipek

A hazai blue chipek közül az OTP és a Magyar Telekom húzta le az indexet reggel.

Enyhe csökkenéssel kezdte a hétfői kereskedést a BUX, a pesti tőzsde legfontosabb mutatója reggel 9 után nagyjából 0,3 százalékkal, 72 073 pontra süllyedt. Az európai tőzsdék hangulatát is az a bizonytalanság jellemzi, amelyet egyfelől a vártnál gyengébb amerikai munkaerőpiaci számok, másrészt az Egyesült Államok jegybankjának (Fed) közelgő – hosszú idő után első – kamatvágását övező várakozás idéz elő. Idehaza viszont a keddi közzététel előtt csökkenő inflációval számolnak augusztusra a makroközgazdászok.

240619_bet_002_VZ , BÉT,
Gyengül az OTP és a Telekom /  Fotó: Vémi Zoltán / Világgazdaság

Elemzők szerint a tőzsdék viszonylag alacsony forgalma a múlt héten látott turbulenciák ellenére azt jelzi, hogy egyelőre nincs szó kitárazásról, ám az Európai Központi Bank csütörtöki és az amerikai Fed jövő heti kamatdöntő ülése előtt aligha nyugszanak meg a kedélyek.

Equilor Trader

Kereskedj és fektess be a jövő technológiájával – Bárhol, bármikor!
A megjelenés támogatója az Equilor Befektetési Zrt.

A hazai blue chipek közül az OTP és a Magyar Telekom húzta le az indexet reggel. Mindkettő árfolyama mintegy 0,6 százalékkal csökkent. A bankpapír kurzusa 18 185, a távközlésié 1020 forintra csúszott vissza.

A Richter pénteki záróértékén, azaz 10 600 forinton stagnál, míg a Mol 0,1 százalékot veszített értékéből, és 2642 forinton áll.

A forint sem igazán kedveli a labilis helyzetet, az euróért 394,7 egységet kellett adni a hazai devizából a bankközi devizapiacon reggel 9 után. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.