BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ralizik a Mol, legyűrte a dollárt a forint

A pesti tőzsde a Mol hathatós segítségével felfelé indult szerda reggel, erősödik a forint is az amerikai inflációs adat közzététele előtt.

Kedvező hangulatban indult a kereskedés szerdán az európai börzéken, az optimizmus a Budapesti Értéktőzsdén is érzékelhető reggel. A BUX 0,1 százalékos emelkedéssel, 71 814 ponton rajtolt.

mol, bét, értéktőzsde,
Fotó: Vémi Zoltán

Igaz, a hazai nagypapíroknál már vegyesebb a kép, az indexet a Mol húzza, amely 1,3 százalékkal 2650 forintra drágult. A ralinak köze lehet ahhoz, hogy a magyar olajtársaságnak a hét elején sikerült megállapodnia az Oroszországból érkező olajszállításról.

Az ugyancsak jól induló Magyar Telekom részvényei pedig 0,2 százalékkal 1020 forintig erősödtek.

Az OTP árfolyama ellenben fél százalékkal,  17 965 forintra csökkent, a Richter papírjai pedig 0,1 százalékkal százalékkal, 10 640 forintra gyengültek. A befektetők egyelőre nem kezdték el beárazni az MBH Bank tegnapi elemzésében kiadott, jelentős felértkelődési lehetőséget tartogató, 13 105 forintos célárát.

Equilor Trader

Kereskedj és fektess be a jövő technológiájával – Bárhol, bármikor!
A megjelenés támogatója az Equilor Befektetési Zrt.

A forintot kissé megrángatták reggel, az euróval szemben a 397,1-es szint felett és a 396,5-ös szint környékén is járt rövid ideig a kurzus, reggel fél 10 előtt pár perccel 396,7 forintot kérnek a közös európai pénzért, ami 0,05 százalékos forinterőt jelent. A dollárhoz lépest 0,3 százalékot javított a magyar fizetőeszköz, a keresztárfolyam a 359,1-es szintig jött vissza. Az Egyesült Államokból ma fontos inflációs adat érkezik kora délután, ami a dollár árfolyamát, közvetve pedig a forintét is megmozgathatja.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.